BURGEMEESTER BOXTEL MAG SCHOEN BLIJVEN ZETTEN

Swingende K3-hit sfeermaker bij
intocht Sinterklaas

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Jan van Homelen ontving Sinterklaas voor het laatst in zijn carrière als burgemeester van Boxtel. Hij mag volgend jaar zijn schoen blijven zetten, beloofde de goedheiligman.

Honderden kinderen hebben zondag 13 november Sinterklaas en zijn zwarte Pieten verwelkomd in Boxtel. De intocht vond ook dit jaar plaats aan de Van der Voortweg, waar de goedheiligman met een aantal kano’s en roeibootjes arriveerde. Voor Jan van Homelen, die over een half jaar afscheid neemt als burgemeester van Boxtel, was het de laatste intocht. ,,Ik hoop dat ik volgend jaar mijn schoen mag blijven zetten”, sprak Van Homelen.

De zonovergoten intocht werd dit jaar beheerst door de hit 'Kuma he’ van de Vlaamse meidengroep K3. Aangevoerd door een groep zwarte Pieten die een tijdje in training was geweest bij sport- en dansschool Tiga in Boxtel, danste en zong de menigte aan de Van der Voortweg de hit een aantal keren uit volle borst. Het was met name de K3-hit die voor sfeer zorgde. Daarnaast droegen het Durpsmuziekske en Boxtel’s Harmonie zorg voor de muziek; beide muziekgezelschappen speelden aloude sinterklaasliedjes.

Burgemeester Van Homelen deinde vrolijk mee met de massa en droeg een SDLBP, een Super De Luxe Burgemeester Pak. Het bestond onder meer uit een springtouw dat om de nek was geknoopt en paste bij het sportieve thema van de Boxtelse intocht. Sinterklaas zelf droeg een sportpet en gympen en deinsde er niet voor terug om even op een hometrainer te kruipen. Veel kinderen mochten op het podium sportieve kunstjes doen. Ook de zwarte Pieten toonden zich getrainde sporters.

,,Volgend jaar kunt u in trainingspak komen”, grapte presentator Marcel van Galen richting Van Homelen. De burgemeester stond even stil bij zijn naderend afscheid. ,,Ik zal het best jammer vinden als ik Sinterklaas volgend jaar geen welkom mag heten. Maar er zal beslist een nieuwe burgemeester zijn die dat kan doen”, stelde Van Homelen. Van Galen nodigde de burgemeester uit om volgend jaar als duo-presentator mee te doen aan de intocht. ,,Omdat u goed werk hebt gedaan, mag u uw schoen blijven zetten. Ik kom hem persoonlijk vullen”, beloofde Sinterklaas.

GEEN HONDENPOEP
Na de drukbezochte intocht aan de Van der Voortweg volgde, voorafgegaan door Boxtel's Harmonie, een muzikale rondrit door het centrum. Sinterklaas nam plaats in de glimmende koets van koetsier Sjef Pastoor, die hem bekwaam door de menigte loodste en op weg ging naar het gemeentehuis. Daar was het aanschuiven geblazen voor een handdruk en een traktatie. Urenlang was de publiekshal van het gemeentehuis het domein van de kindervriend en zijn trouwe aanhang.

Volgens organisator Paul Hermans van Boxtel Vooruit bezochten niet minder dan achthonderd kinderen de receptie in het gemeentehuis. Alle kinderen kregen een speculaaspop. Hermans was na afloop positief over de wijze waarop het ontvangstterrein aan de Van der Voortweg erbij lag. Waar in andere jaren nogal eens geklaagd werd over hondenpoep, was het veld dit jaar grondig gereinigd. ,,De omwonenden hadden zich de teksten van de posters om het grasveld poepvrij te houden goed ter harte genomen. Het grasveld zag er spik en span uit."

Hermans sprak zijn waardering uit voor de vele vrijwilligers die ook dit jaar hebben bijgedragen aan de intocht. Met name kanovereniging De Pagaai draagt jaarlijks zorg voor een wezenlijk onderdeel van de intocht. Naast het vervoer van Sinterklaas en de zwarte Pieten, leggen de vrijwilligers van De Pagaai een aanlegsteiger aan en schakelen ze duikclub Calypso in. ,,Zonder hun medewerking zou de intocht niet jaarlijks tot zo'n groot succes kunnen uitgroeien", aldus de organisator van Boxtel Vooruit.

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Sinterklaas betreedt het podium aan de Van der Voortweg. De zonovergoten intocht werd bijgewoond door honderden kinderen en hun ouders en grootouders.
17 november 2005

Print deze pagina

Terug