GYMZAAL SELISSEN WORDT VERBOUWD

Eerste steen voor nieuw bouleshuis

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Onder toeziend oog van de bouwcommissie metselt oprichtster Joke van Nunen (geheel rechts) de eerste steen voor het nieuwe onderkomen van jeu de boulesvereniging De Walnoot in de oude gymzaal aan de Selissenwal.

Joke van Nunen, die bijna twintig jaar geleden de aanzet gaf tot de oprichting van jeu de boulesvereniging De Walnoot, heeft zaterdag 12 november de eerste steen gelegd voor de verbouwing van de gymzaal aan de Selissenwal. De club hoopt het nieuwe onderkomen nog vůůr de zomervakantie van 2006 te kunnen betrekken.

Eind augustus werd een begin gemaakt met de gedeeltelijke ontmanteling van de gymzaal die de gemeenteraad heeft aangewezen als nieuw clubgebouw voor jeu de boulesvereniging De Walnoot. De club maakt tijdelijk gebruik van het gebouw van de voormalige Gezondheidsdienst voor Dieren aan de Molenwijkseweg, omdat het gemeenschapshuis De Walnoot en de naastgelegen houten clublokaal van de boulers plaats moesten maken voor nieuwbouw.

Verliep de start van de sloop in augustus nog met de nodige haperingen omdat er onduidelijkheid was over de sloopvergunning, inmiddels zijn alle aanbouwen verwijderd. Ook is de vloer al gestort voor de plek waar straks was- en kleedlokalen worden gebouwd.

WEDSTRIJDNORMEN
Het nieuwe bouleshuis telt straks negen binnen- en negen buitenbanen. ,,Die allen voldoen aan de officiŽle wedstrijdnormen van de bond. Wat dat betreft gaan we er enorm op vooruit", meldde penningmeester Bert Kerkhoff zaterdagochtend tevreden.

De plaatselijke aannemer Henk Troeijen, die de verbouwing uitvoert, sprak de verwachting uit binnen twee weken met het metselwerk te kunnen beginnen. ,,Als het weer meewerkt moet in maart volgend jaar de ruwbouw klaar zijn. De vrijwilligers van de club kunnen dan aan de slag met de afwerking", aldus Troeijen.

Voor de verbouwing heeft de Boxtelse jeu de boulesvereniging Broer van Houtum in de arm genomen als uitvoerder. Hij adviseert en stuurt de vrijwilligers aan die bij het bouwproject betrokken zijn.

Oprichtster Van Nunen van de jeu de boulesclub was verrast toen zij zaterdagochtend werd 'ontvoerd' naar de bouwlocatie. Tegelijk toonde zij zich trots de eerste steen te mogen leggen van de toekomstige boulesaccommodatie. Uit handen van voorzitter Ad van Weert kreeg zij na afloop een op een baksteen gemonteerd troffeltje met inscriptie, dat herinnert aan de officiŽle bouwstart.
17 november 2005

Print deze pagina

Terug