DIRECTEUR MICHIELS GLIMT VAN TROTS

Mtd Expotechniek wint eerste
Boxtelse Ondernemers Trofee

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Directeur Michaél Michiels van Mtd Expotechniek toonde zich verguld met de eerste Boxtelse Ondernemers Trofee. Op de achtergrond juryvoorzitter Jos Geerts (links) en organisator Tom Ouwens van de Juniorkamer Dommelland.

Mtd Expotechniek is zaterdag verkozen tot het beste Boxtelse bedrijf van dit jaar. Dit gebeurde in het Vmbo-College Boxtel. Directeur Michaél Michiels van Mtd Expotechniek toonde zich verguld met de Boxtelse Ondernemers Trofee: ,,Ik ben hier geweldig trots op.” Het was voor het eerst dat dit evenement in Boxtel werd gehouden.

De bedrijvendag was opgebouwd uit drie onderdelen: de sportdag, de presentatie van de genomineerde bedrijven bij hun door SintLucas-studenten ontworpen stands en de uiteindelijke verkiezing van het beste Boxtelse bedrijf van 2005.

Dat de twaalf genomineerden aan elkaar gewaagd waren bleek wel uit het feit dat de jury onder leiding van voorzitter Jos Geerts lang wegbleef voor beraad. ,,Het was best een moeilijke taak vanwege de diversiteit van de bedrijven die we moesten vergelijken”, legde Geerts bij terugkomst in de zaal uit. ,,We zijn blij dat we als jury alle bedrijven voor dit evenement persoonlijk hebben bezocht, want als we zouden afgaan op wat de deelnemers ’s middags tijdens de sportdag en later tijdens de presentatie van hun stands hebben laten zien was de keuze nóg veel moeilijker geweest. Het bedrijfsbezoek gaf uiteindelijk de doorslag.”

Doodse stilte vulde daarop de zaal. De spanning bij de ondernemers was voelbaar toen Geerts zijn papiertje met de uitslag tevoorschijn toverde. ,,De Boxtelse Ondernemers Trofee gaat naar een bedrijf dat gestart is vanuit het niets, dat zelf haar markt heeft ontdekt en gemaakt. Dit bedrijf heeft een ondernemerschap dat Boxtel moet koesteren. Dit bedrijf is... Mtd Expotechniek!”

’YES!’
De bekendmaking leidde tot uitzinnige vreugdetaferelen bij directeur Michiels. ,,Yes!”, schreeuwde hij luidkeels uit. Met gestrekte armen en gebalde vuisten liep hij het podium op. Hij straalde, terwijl hij een staande ovatie kreeg van de overige ondernemers in de zaal.

Mtd Expotechniek is gespecialiseerd in de aanleg en beheer van tijdelijke water- en afvoerinstallaties voor tentoonstellingen en evenementen. Dagelijks rijden vanuit Boxtel vijftien medewerkers met zeven vrachtwagens naar projecten in heel Europa. Mtd Expotechniek was onder andere betrokken bij de Olympische Spelen in Athene, het WK atletiek in Helsinki, Sail Amsterdam en het muziekfestival Lowlands.

,,Hier voor u staat een onvoorstelbaar verguld ondernemer”, vertelde Michiels toen hij de microfoon in handen kreeg. ,,Ik ben geweldig trots op mijn mensen.” Hij maakte van de gelegenheid gebruik om terug te blikken. ,,In 1969 volgde ik mijn technische opleiding op de lts in dit gebouw. Dat ik nu, na 36 jaar, terug ben op de plaats waar ik mijn diploma heb gehaald kán niet mooier.” Naast een de Boxtelse Ondernemers Trofee en de eeuwige roem valt Mtd Expotechniek met de winst ook 500 euro voor de personeelspot ten deel. Michiels wist na de verkiezing meteen waaraan hij dat zou gaan besteden. ,,Aan vijftig pilsjes per man.”

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De jury omschreef het bedrijf Mtd Expotechniek als ’een onderneming die gestart is vanuit het niets, die zelf haar markt heeft ontdekt en gemaakt. Dit bedrijf heeft een ondernemerschap dat Boxtel moet koesteren’.
10 november 2005

Print deze pagina

Terug