HOCKEYCLUB BESTAAT 75 JAAR

MEP wil kunstgrasveld als verjaardagscadeau

De Boxtelse hockeyvereniging MEP staat aan de vooravond van het 75-jarig bestaansjubileum. Morgen, vrijdag 11 november klinkt in paviljoen Molenwijk het startschot voor een reeks opvallende jubileumfestiviteiten. MEP heeft zijn zinnen gezet op een even bijzonder als nuttig verjaardagscadeau: een nieuw kunstgrasveld.

MEP beschikt in park Molenwijk over een accommodatie die voldoet aan de eisen van een moderne sportvereniging. Sinds de aanleg van het waterveld is de club helemaal bij de tijd. Maar met het oog op de viering van het 75-jarig bestaansfeest heeft MEP het oog laten vallen op een even fraaie als noodzakelijke voorziening: een klein kunstgrasveld voor jeugdteams en trainingen van keepers.

Het kunstgrasveld geldt als vervanging van het huidige veld dat naast de kantine in het hockeysportpark is gelegen. Het veldje dat begin jaren tachtig werd aangelegd en een decennium later werd vernieuwd, is dringend aan vervanging toe. Vooral de groei van het aantal mini’s – MEP telt er meer dan honderd – kan opgevangen worden door dit veld te vernieuwen en de jeugdteams dit veld aan te bieden. ,,Maar we kunnen hier ook keepers aan het werk zetten”, stelt voorzitter Kees Voermans van de Stichting Hockeybelangen Boxtel. ,,Door de training van de keepers van het hoofdveld te halen en te verplaatsen, wordt de belasting van het waterveld verminderd”, vult voorzitter Hans van der Horst van de Commissie 75 aan.

WIJNPROEVERIJ
Voermans en Van der Horst zijn nauw betrokken bij het wel en wee van MEP. Beiden werken intensief aan de voorbereidingen van het jubileumprogramma, dat morgenavond in restaurant Molenwijk wordt gestart met een wijnproeverij. ,,Een traditie”, legt Voermans uit. ,,De Boxtelse vriendenclub Les Amis de Jean Marie tekent al tien jaar op rij voor zo’n wijnproeverij, die geld in het laatje moet brengen voor MEP. Ik denk dat we in een decennium 50.000 euro bij elkaar gesprokkeld hebben.”

De wijnproeverij wordt traditiegetrouw gehouden in samenwerking met Bosch Wijnkopers, dat dit jaar ook jubileert. Het bedrijf van ondernemersechtpaar Hans en Mieke Bosch bestaat 25 jaar en organiseerde al tal van activiteiten, waaronder een wijnveiling in SintLucas voor het goede doel. Voermans geeft aan dat de wijnproeverij vooral voor relaties van MEP bedoeld is. Verschillende organisaties en bedrijven bezetten tafels waaraan wijn geproefd wordt en cuisinier Karel Wijnen van paviljoen Molenwijk bijzondere gerechten serveert. ,,We verwachten in totaal zo’n 134 gasten, veel meer dan in andere jaren”, stelt de voorzitter van de Stichting Hockeybelangen Boxtel.

De opbrengst van de wijnproeverij, die deelnemers in staat stelt flessen wijn aan te schaffen, gaat naar de jeugdafdeling van MEP. In totaal krijgen de bezoekers veertien wijnen voorgezet die allemaal geproefd kunnen worden. Voermans: ,,Uit ervaring weten we dat verschillende bedrijven de wijnproeverij gebruiken om eindejaarsinkopen te doen. Het leuke is dat medewerkers later dit jaar een fles wijn aangeboden krijgen die de baas zelf geproefd heeft.”

INTERLAND?
Op 16 december 1930 zag MEP het levenslicht. Na de officiële start van de jubileumfestiviteiten – vrijdagavond wordt in paviljoen Molenwijk het jubileumlogo onthuld – volgt de komende maanden een reeks festiviteiten. Volgens voorzitter Van der Horst van de Commissie 75 gaat het om uiteenlopende activiteiten waarvan alle leden een graantje mee kunnen pikken. Na de wijnproeverij (11 november) en een wildbingo (9 december) wordt op 16 december het officiële MEP-verjaardagsfeest gehouden. Daags daarna wordt een internationale wedstrijd gespeeld tussen het Nederlands zaalhockeyteam en een team uit het Duitse Mönchengladbach.

In de loop van 2006 volgen meerdere activiteiten, zoals clinics met bekende hockeyers, een mini-ouderdag, een golftoernooi, een ontmoetingsdag voor leden en oud-leden, een wedstrijd tussen MEP heren 1 en MEP oud-heren 1. Mogelijk slaagt de feestcommissie erin een officiële interland naar Boxtel te halen, maar volgens Van der Horst is het nu nog te vroeg om het groene licht te geven. ,,Een interland van Oranje tegen Pakistan of Australië in Boxtel zou echt de kroon op het jubileum zijn. Of het gaat lukken moeten we nog even afwachten.”

TOPHOCKEY
In het 75ste bestaansjaar wordt veel gepraat over de koers die MEP bewandelt. De vlaggenteams acteren al geruime tijd in de overgangsklasse en zowel Voermans als Van der Horst vinden dat MEP beslist op dit niveau moet optreden. Ze beseffen tegelijk dat de hoofdklasse steeds moeilijker bereikt kan worden, mede doordat andere teams, ook in de regio, veel meer geld ter beschikking hebben en vooral investeren in de aankoop van buitenlandse topspelers. ,,Die koers moet MEP niet kiezen”, vindt Voermans.

Van der Horst signaleert dat MEP met 730 leden een club is die wel degelijk op niveau moet kunnen meedraaien. ,,We behoren tot de 45 grootste hockeyclubs van het land dus is het eigenlijk logisch dat we uitkomen in de overgangsklasse”, zegt de voorzitter van de Commissie 75. Hij spreekt zijn waardering uit voor het jeugdwerk bij MEP; momenteel groeit vooral de mini-afdeling spectaculair en is mede daarom een vernieuwd kunstgrasveldje bij de kantine bittere noodzaak.

Van der Horst: ,,Met een vernieuwd veldje kunnen we vooral deze doelgroep iets bieden. Het is investeren in de toekomst van de club.” Hij is er van overtuigd dat MEP het benodigde geld binnen zal halen. ,,In het verleden hebben we vaker met dit bijltje gehakt. Bij de gemeente zullen we niet aankloppen, dit gaan we zelf regelen”, vervolgt Voermans, die veel verwacht van de bemoeienis van een comité van aanbeveling, dat onder leiding van oud-clubvoorzitter Jules Groenen extra fondsen werft.

De wijnproeverij van Les Amis de Jean Marie in restaurant Molenwijk vormt vrijdag de start van de jubileumactiviteiten. Tegelijk met de proeverij wordt een speciale MEP-wijn geserveerd, die zowel via de club als bij Bosch Wijnkopers aangeschaft kan worden. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan de hockeysport in Boxtel.
10 november 2005

Print deze pagina

Terug