Vrouw overleden na ongeval in Baroniestraat

Een 76-jarige vrouw uit Boxtel is donderdag 10 november overleden aan de gevolgen van een ongeval, dat woensdagmiddag 9 november plaatsvond in de Baroniestraat. De vrouw stak de straat over met haar hondje en werd geschept door de auto van een 19-jarige bestuurder uit Boxtel.

De vrouw werd na het ongeval direct overgebracht naar een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch. Volgens een woordvoerder van de politie had ze hoofdletsel en inwendige verwondingen. In de loop van donderdag overleed ze aan haar verwondingen.

De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Woensdagmiddag sloot de technische recherche een deel van de Baroniestraat af om remsporen op te meten. De politie voerde een aantal tests uit met de auto van de 19-jarige Boxtelaar. Onder meer werd bij verschillende snelheden met piepende banden geremd.

De zegsman van de politie meldde donderdag dat de automobilist heeft verklaard dat hij hard heeft geremd en geclaxonneerd, maar dat een aanrijding niet meer te voorkomen was. ,,Technisch onderzoek moet uitwijzen hoe de schuldvraag eruit ziet", aldus de politiewoordvoerder.

Het hondje is na het ongeval door passanten naar een dierenarts gebracht en maakt het goed.

Bij het ter perse gaan van de papieren editie van Brabants Centrum op donderdagochtend was nog niet bekend dat de vrouw was overleden.
10 november 2005

Print deze pagina

Terug