STUDENTEN WERKEN MEE AAN ONDERNEMERSTROFEE

SintLucas maakt vette stands voor bedrijven

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Studenten van SintLucas@Work bespreken het ontwerp voor een stand van Mtd Expotechniek. Van links naar rechts Joost van de Wiel, Sanne Leenders, Rik Kokkelink, Sandra Bemelmans en Suzanne van den Hoef.

Twaalf Boxtelse en Liempdse ondernemingen maken zich op voor de uitreiking van de Boxtelse Ondernemers Trofee. Zaterdag 5 november wordt de trofee in sporthal De Dommel voor het eerst uitgereikt. Studenten van vakinstelling SintLucas leveren een bijdrage aan de wedstrijd en hebben voor bijna alle genomineerde bedrijven een stand gerealiseerd. ,,We hebben een vet ontwerp gemaakt", vindt SintLucas-student Rik Kokkelink.

De vroegere villa van de Witte Paters aan de Burgakker is het domein van de vierdejaars studenten van SintLucas die in groepen werken aan levensechte projecten. Ze doen dat onder de vlag van SintLucas@Work, het ambitieuze projectbureau van de mbo-opleiding waar studenten in opdracht van het bedrijfsleven of de non-profit sector werken aan de ontwikkeling van onder meer promotiecampagnes. ,,De student staat centraal en het werk is gericht op afstuderen, maar de opdrachtgever kijkt kritisch mee naar de totstandkoming van een product", vertelt Hans Smit, hoofd ICT en Innovatie bij SintLucas.

CREATIVITEIT
De studenten zijn enthousiast over hun deelname aan de Boxtelse Ondernemers Trofee. In kleine groepen werken ze aan de ontwikkeling en bouw van een stand, die zaterdag in het Vmbo-College Boxtel wordt opgebouwd. De stand vormt ht visitekaartje van de genomineerde bedrijven; bezoekers van de wedstrijd krijgen de kans om de presentatie te beoordelen. De resultaten daarvan tellen mee in het eindklassement en kunnen dus doorslaggevend zijn bij de toekenning van de trofee.

Rik Kokkelink uit Aalst en Joost van de Wiel uit Boxtel legden deze week de laatste hand aan een stand voor VDL Technics, een metaalbedrijf met een grote vestiging in Boxtel. ,,Omdat metaal hun ding is, hebben we in de stand gekozen voor een soort metalen museumstuk dat heel fraai wordt verlicht", legt Van de Wiel uit. ,,De identiteit van het bedrijf keert terug in de stand."

Dat is ook het geval in de stand van Mtd Expotechniek, die onder meer wordt ontwikkeld door Sandra Bemelmans. ,,Mtd Expotechniek is helemaal thuis in water en het was de kunst om het water terug te laten keren, zonder op de proppen te komen met foto's van muziekfestivals." De Maastrichtse liet zich onder meer inspireren door kikkers die op de werkvloer van Mtd staan. ,,Zonder al te veel te verklappen, mag ik wel zeggen dat we iets met kikkers zullen doen." Bemelmans, die het internationale karakter van Mtd Expotechniek belicht, is tevreden over de samenwerking met het Boxtelse bedrijf. ,,Er was sprake van een goede uitwisseling van ideen."

Dat was ook het geval bij Thema Communicatie en FM Ontwerpers, twee bedrijven die onlangs fuseerden en de uitreiking van de Boxtelse Ondernemers Trofee aangrijpen voor een presentatie. Sanne Leenders uit Rosmalen was nauw betrokken bij de totstandkoming van de stand en voerde intensieve gesprekken met het bedrijf. ,,Omdat de mensen van Thema en FM ook in het reclamevak zitten, leidde dat tot interessante discussies over onze ideen en hun visie. Er is beslist vertrouwen in onze creativiteit", stelt Leenders.

KLEINE KLUS
In totaal werken ruim 35 vierdejaars studenten van SintLucas in de vroegere villa van de Witte Paters. Het project voor de Boxtelse Ondernemers Trofee, dat werd opgestart door de Juniorkamer Dommelland, valt onder de kleinere klussen, zo vertelt hoofd Hans Smit. ,,Eigenlijk zaten we bij SintLucas@Work al helemaal vol voor dit schooljaar, maar we hebben gezamenlijk besloten toch mee te doen omdat het een lokaal project is en we het doel (het bejaardenhuis in Salonta red.) een warm hart toedragen."

Binnen SintLucas@Work wordt volgens Smit in grote transparantie gewerkt aan opdrachten voor het bedrijfsleven. ,,We vinden het prettig als ondernemers kritisch over de schouder van de studenten meekijken en zien hoe innovatief wij onze opleiding hebben ingericht." Niet alle genomineerden voor de Boxtelse Ondernemers Trofee gingen trouwens in zee met de studenten van SintLucas. ,,En bedrijf koos liever voor een eigen aanpak en had ons blijkbaar niet nodig", vertelt student Sanne Leenders. ,,Wij zullen laten zien dat we beter zijn", zegt student Rik Kokkelink vastberaden.

PRIJSUITREIKING
De Boxtelse Ondernemers Trofee wordt zaterdag 5 november uitgereikt tijdens een bijeenkomst in sporthal De Dommel. Nadat teams van de twaalf genomineerde bedrijven 's middags op diverse fronten punten hebben gescoord, worden 's avonds presentaties verzorgd door de directies. Vanaf 19.00 uur kunnen de stands van SintLucas bewonderd worden, het avondprogramma start om 20.00 uur. De Boxtelse hockeycoaches Roger van Gent en Eric Verboom verzorgen een lezing over teambuilding en motivatie. Het programma wordt afgesloten met een concert van de Boxtelse band De Verovering.

Kaarten voor de prijsuitreiking kosten 12,50 euro en zijn verkrijgbaar via de website www.juniorkamerdommelland.nl. De opbrengst van de avond komt geheel ten goede aan het bejaardenhuisproject van de Stichting Boxtel-Salonta.
3 november 2005

Print deze pagina

Terug