'Harde zitbanken, maar wel lekker droog'

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Rappend op hiphopmuziek bezingen Joshua Thiel, Milad Feroegh, Daan van der Wielen en Jermaine Nettekoven hoe blij ze zijn met de nieuwe JOP.

,,De wind giert er doorheen, het is te klein en de zitbanken zijn veel te hard." Rowena is niet helemaal tevreden over de jongerenontmoetingsplaats (JOP) die nabij de skateramp in de Dr. De Brouwerlaan is geplaatst. Toch maakt de 14-jarige vmbo-scholier met haar vriendinnen graag gebruik van de nieuwe voorziening. ,,We treffen elkaar hier elke dag en kunnen nu in ieder geval schuilen als het regent."

Zaterdag namen jongeren uit Boxtel-Oost de JOP op de hoek Dr. De Brouwerlaan-Maastrichtsestraat officieel in gebruik. Dat gebeurde onder toeziend oog van buurtbewoners, wijkagenten en jongerenwerkers. Wethouder Anton van Aert (Welzijn) zei in zijn toespraak het verlangen van de jeugd te begrijpen.

,,De wens van een eigen plek waar je kunt samenkomen met leeftijdsgenoten is niet nieuw. Die had ik ook toen ik jong was. De jeugd heeft recht op een eigen plek. Dat jullie nu over deze JOP kunnen beschikken, betekent echter niet dat hier alles mag. Er dient over en weer respect te zijn tussen jongeren die zich hier ophouden en omwonenden", aldus Van Aert.

De afspraken over een adequaat beheer van de JOP en de directe omgeving zijn vastgelegd op papier en werden tijdens de openingshandeling ondertekend. Niet alleen wethouder Van Aert plaatste namens de gemeente Boxtel een handtekening. De jongeren lieten zich vertegenwoordigen door Kevin Raateland, de politie door wijkagent Ad Cleijsen en het jongerenwerk door Bas Hermans. Aansluitend gingen de jongeren met elkaar en leden van het wijkorgaan Oost in gesprek aan de hand van diverse stellingen.

HIPHOP
Jelmer (16) en de twee jaar jongere Randy vinden het tof dat er na lang praten eindelijk een JOP in de wijk Oost is gerealiseerd. ,,We ontmoeten elkaar hier. Sommige skateboarden op de ramp, anderen hangen wat rond", aldus Randy. ,,Leuk dat de gemeente nu ook eens iets voor de jeugd doet", vult Jelmer aan.

De opening van de JOP werd muzikaal ingeleid door de rappers van The Boss. Milad Feroegh, Jermaine Nettekoven, Joshua Thiel en Daan van der Wielen brachten op hiphopklanken hun waardering voor de nieuwe JOP tot uitdrukking. Later zorgden de breakdancers die wekelijks in brede school De Wilgenbroek actief zijn voor een demonstratie.

Tessa, Joyce en Jordy staan met belangstelling te kijken. ,,Keigaaf. We hebben afgelopen week al vaak in de JOP gezeten. Ook buurtbewoners komen langs en maken soms een praatje. Zoals die grappige opa met zijn hondje Remy. Een hele aardige man."

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Wijkagent Ad Cleijsen tekent het convenant van het gebruik van de JOP in Boxtel-Oost.
3 november 2005

Print deze pagina

Terug