GEMEENTE BOXTEL VERVANGT RIOOLPUTTEN

Baroniestraat krijgt geluidsarm asfalt

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Voorafgaand aan het aanbrengen van een geluidsarme asfaltlaag, zijn deze week in de Baroniestraat nieuwe putten geplaatst.

Met de vervanging en aanpassing van een dozijn rioolputten heeft de gemeente Boxtel in de week van 24 tot en met 30 oktober het startsein gegeven voor een aanpassing van het wegdek in de Baroniestraat. Nog dit najaar wordt de belangrijke verkeersader in het centrum van Boxtel voorzien van een nieuwe soort geluidsarm asfalt.

In het gemeentehuis wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een plan voor het onderhoud aan een groot aantal wegen. Volgens een woordvoerder van de gemeente zal het complete onderhoudsprogramma op korte termijn gegund worden aan een van de aannemers die zich hiervoor aangemeld hebben. De snelle aanpak van de Baroniestraat is een van de belangrijkste onderdelen van het programma.

De toplaag van het asfalt in de Baroniestraat wordt weggefreesd en vervangen door een laag van geluidarm asfalt. Deze nieuwe toplaag is twee tot drie centimeter dik en vergelijkbaar met het materiaal dat recentelijk op de Broekdijk tussen Liempde en Sint-Oedenrode werd aangebracht. Daar zijn opvallende resultaten geboekt en is de geluidshinder aanmerkelijk verminderd. ,,Gelet op de vele woningen kort aan de rijbaan, de Angelaschool en het Ursulagebouw langs de Baroniestraat verwachten we ook hier prima resultaten”, aldus de woordvoerder van de gemeente.

In de week van 24 tot en met 30 oktober werd een dozijn rioolputten in de Baroniestraat vervangen. Verder werden alle rioolputten enkele centimeters hoger geplaatst; als de nieuwe asfaltlaag is aangebracht, liggen de putten weer goed in het wegprofiel. Op het nieuwe wegdek worden weer fietsstroken aangebracht. De vierkante putdeksels worden vervangen door ronde exemplaren omdat die minder kilo’s wegen en minder snel naar beneden kunnen tuimelen.
27 oktober 2005

Print deze pagina

Terug