ONE TWO TRIO OP WIJKFESTIVAL IN GOEDE AARDE

'123 Kindershow primeur op Boxtelse bodem’

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: One Two Trio staat dinsdag 18 oktober op het Newtonplein in Boxtel op het podium met de 123 Kindershow. Van links naar rechts Freek van Daal, Joris Cijffers en René Cijffers. (Foto: One Two Trio).

Freek van Daal, René Cijffers en Joris Cijffers lopen als een rode draad door het programma van het festival dat dinsdag 18 oktober wordt gehouden in de Boxtelse nieuwbouwwijk In Goede Aarde. Als One Two Trio timmert het drietal al tien jaar ambitieus aan de weg en nu pakken de muzikanten uit met iets nieuws: de 123 Kindershow. ,,Je mag best een liedje zingen over een snotje of een scheetje.”

De gemeente Boxtel wilde het wijkfestival vooral een Boxtelse uitstraling geven en daarin past een optreden van One Two Trio. Het programma dat geheel wordt afgewerkt op het Newtonplein is inmiddels klaar en duidelijk is dat One Two Trio veelvuldig in de schijnwerpers zal staan. Naast de 123 Kindershow, die voor het eerst in Boxtel te zien is, verzorgt One Two Trio later tijdens het festival een compleet optreden. Bovendien wordt het recent door Freek van Daal geschreven Lied van de Duurzaamheid ten doop gehouden.

Een week voorafgaand aan het wijkfestival blikken de leden Freek van Daal en René Cijffers van One Two Trio vooruit op een evenement dat de band weer eens op de Boxtelse planken brengt. Natuurlijk, twee weken geleden werden de drie muzikanten nog gehuldigd vanwege het tienjarig bestaan, maar dat feestje in café Le Temps Perdu was toch vooral bedoeld voor familie, vrienden en kennissen en een aantal trouwe fans. Op het Newtonplein wordt zo’n beetje heel Boxtel verwacht...

,,Op het eerste gezicht kun je onze optredens op het Newtonplein als een gewone klus beschouwen. Nuchter bekeken zijn we gewoon ingehuurd om onze show te doen”, stelt zanger-gitarist Van Daal. ,,Maar toen duidelijk werd wat er in Boxtel ging gebeuren en dat de koningin ook nog op bezoek kwam, werd ons snel duidelijk dat dit een heel bijzonder evenement is. We spelen thuis, het publiek mag gratis komen kijken en het is herfstvakantie. Het wordt dus lekker druk en we hebben er heel veel zin in.”

CD-PRESENTATIE
Dé blikvanger van de aanwezigheid van One Two Trio moet de 123 Kindershow worden, waarmee de band door het land trekt. Naast reguliere optredens in theaters en zaaltjes overal in Nederland groeit de belangstelling voor het nieuwe kinderprogramma dat bestaat uit zelfgeschreven liedjes.

De band omschrijft de 123 Kindershow als ’een doldwaze show voor alle leeftijden met bekende kinderliedjes, grappige verhaaltjes en actieve doe-maar-mee dansjes’. Sommige liedjes zijn, zo erkent zanger Van Daal, best een beetje vies. ,,Kinderen vinden het heerlijk om liedjes te horen over snotjes en scheetjes. Misschien best vieze liedjes, maar nooit denigrerend of beledigend.”

De kindershow is ontstaan omdat One Two Trio na tien jaar toe was aan een nieuwe uitdaging. ,,Na zo’n lange tijd vraag je je wel eens af of je nog langer wilt voortborduren op een succesformule”, vertelt bassist René Cijffers. ,,Na zo’n lange periode moet er iets gebeuren en juist op dat moment merkten we dat er veel vraag was naar kinderamusement. We hadden al allerlei ideeën voor een kinderprogramma en die hebben we verder uitgewerkt. Het is de 123 Kindershow geworden.”

De kern van de show vormen de drie bandleden, die hun eigen karakters flink hebben uitvergroot. Freek van Daal is Meneertje Blauw, zo trots als een pauw. René Cijffers is Meneertje Geel, zo sloom als een kameel. En drummer Joris Cijffers is Meneertje Rood, de sportieve malloot. Van Daal: ,,We hebben de karakters uitgewerkt en je kunt wel zeggen dat er drie bijzondere typetjes op het podium staan. Alles wordt honderd procent live gespeeld op gitaar, basgitaar en een echt kinderdrumstel.”

Tegelijk met de opvoering van de 123 Kindershow lanceert One Two Trio de eerste cd van de show. Een dozijn zelfgeschreven kinderliedjes staat op het schijfje dat op dinsdag 18 oktober uitsluitend te koop is op het festivalterrein aan het Newtonplein. Daags na het festival is de cd ook te koop bij Wave Music Center aan de Stationsstraat. De cd is niet verkrijgbaar in andere muziekzaken; het is een plaat die One Two Trio in eigen beheer heeft uitgebracht.

PENSIOEN
Naast de 123 Kindershow, die dinsdagmiddag 18 oktober wordt opgevoerd, verzorgt One Two Trio een concert aan het einde van het wijkfestival. Na de vertolking van het Lied van de Duurzaamheid, waarin de vier oerelementen water, aarde, lucht en vuur aan bod komen, treedt de Boxtelse band een kleine drie kwartier op. ,,We vinden het leuk om weer eens voor ons eigen publiek te spelen”, zegt Van Daal. ,,Natuurlijk is het fijn om als One Two Trio nog eens op de bühne te staan, maar vooral de 123 Kindershow zien we als een leuke primeur voor Boxtel die we graag brengen.”

De drie leden van One Two Trio hebben van hun muzikantenbestaan inmiddels hun beroep gemaakt. Een blik op de concertagenda laat zien dat zowel de optredens de feestband als de voorstellingen van de kindershow enorm in trek zijn. ,,Het leidt ertoe dat mensen in Boxtel een volstrekt verkeerde voorstelling van zaken hebben. Ze denken dat we iedere dag urenlang van huis zijn en iedere avond op het podium staan”, grinnikt Van Daal. Dat blijkt mee te vallen. Gemiddeld twee tot drie avonden wordt een optreden van zo’n drie kwartier verzorgd. ,,Ik denk dat we onze kinderen vaker zien dan veel andere huisvaders.”

Over kinderen gesproken. Van Daal en de gebroeders Cijffers hebben alledrie een zoon. Met de andere kinderen vormen ze het ideale publiek om kinderliedjes uit te proberen. Het leidt soms tot doldwaze situaties waarin de kinderen teksten als ’Ik lust alleen maar frites’ wel erg letterlijk nemen. René Cijffers: ,,De nieuwe cd van de 123 Kindershow hebben we zelfs opgedragen aan onze zoons, in de hoop dat ze onze taak overnemen en voor ons pensioen gaan zorgen.”
13 oktober 2005

Print deze pagina

Terug