GROOT BEELD KRIJGT EREPLAATS IN DE OVERSTEEK

Kleuters winnen 'gouden' Nijntje

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Juf Annelies Sloots (links) bewondert met haar kleuters het grote gouden Nijntje-beeld temidden van de winnende kleurplaten.

Door zich op de voorlaatste schooldag voor de zomervakantie creatief uit te leven met een kleurwedstrijd, hebben kleuters van de Liempdse basisschool De Oversteek een grote 'gouden' Nijntje gewonnen. Gisteren, woensdag 12 oktober werd het beeld van Dick Bruna's populaire konijn afgeleverd in de klas van kleuterjuf Annelies Sloots.

Helemaal verrast waren de Liempdse kleuters niet toen ze na het speelkwartier hun klaslokaal binnenstapten. Hun leerkracht had ze al verteld dat de deelname aan een kleurwedstrijd in verband met de vijftigste verjaardag van Nijntje succesvol was geweest. Toch stapten de kinderen met verbaasde gezichten het kleuterlokaal binnen. ,,Is-ie z groot", riep de kleine Maud enthousiast.

Corina Kantelberg en Katja Sprenger leverden de ruim n meter hoge en van een gouden verflaag voorziene plastic pop af bij de Liempdse kleuters. De twee medewerksters van het Bossche warenhuis De Bijenkorf, de organisator van de kleurwedstrijd, vertelden dat de jury niet lang na hoefde te denken over de winnaar.

,,In andere rayons hebben individuele kinderen de wedstrijd gewonnen. Wij waren zo onder de indruk van de gezamenlijke actie van deze kleuters, dat we van mening zijn dat deze gouden Nijntje een plaats verdient in dit klaslokaal", vertelde Kantelberg.

NAAR PAKISTAN
Bij de kleuters in de gemengde groep 1/2c schoven gisterochtend ook tien leerlingen uit groep 3 aan. Zij hadden immers samen met de huidige tweedejaars kleuters meegedaan aan de wedstrijd. Om teleurstelling te voorkomen hadden de twee dames van De Bijenkorf een mini-exemplaar van de gouden Nijntje in de vorm van een spaarpot meegebracht die een prominente plek krijgt in leslokaal van groep 3.

Op initiatief van hun lerares werd besloten de spaarpot te vullen voor de jeugdige slachtoffers van de aardbeving die zaterdag in Pakistan en delen van India en Afghanistan dood en verderf zaaide. Axel, een van de kleuters uit de klas van juf Annelies, vond dat een goed idee. ,,Maar we kunnen ook dit beeld van Nijntje naar Pakistan sturen. Daar zijn ze vast heel blij mee", stelde het ventje genereus voor.
13 oktober 2005

Print deze pagina

Terug