OFFICIËLE OPENING NIEUWBOUWWIJK

Koningin Beatrix eregast van wijkfestival In Goede Aarde

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Wethouder Ger van den Oetelaar verzorgt een rondleiding in de Huygensstraat in de Boxtelse nieuwbouwwijk In Goede Aarde. Koningin Beatrix bezoekt de wijk op dinsdag 18 oktober.

Koningin Beatrix is dinsdag 18 oktober de belangrijkste gast van het wijkfestival dat wordt gehouden in de Boxtelse nieuwbouwwijk In Goede Aarde. De koningin brengt die dag een bezoek aan de provincie Noord-Brabant en verblijft van 14.45 tot 15.15 uur op het Newtonplein, in het hart van de wijk in aanbouw. Beatrix zal een aantal wijkbewoners persoonlijk begroeten.

Het bezoek van de koningin is inmiddels uitgegroeid tot een wijkfestival, dat vanaf 13.45 uur van start gaat op het ellipsvormige Newtonplein. Om 14.00 uur start het programma met de 123 Kindershow van de Boxtelse groep One Two Trio. Na het bezoek van Beatrix barst op het Newtonplein een feest los. De festiviteiten bestaan onder meer uit optredens van een dansgroep van Tiga Health & Beauty en een Nepalese dans- en muziekgroep alsmede enkele attracties voor kinderen.

Verder wordt op het Newtonplein een zogenaamde oermarkt ingericht, die rond de thema’s water, aarde, lucht en vuur een overzicht geeft van allerlei duurzame producten. Deze vier oerelementen vormen op 18 oktober de rode draad van het programma. De elementen worden schaars en het is zaak dat mensen er zorgvuldig mee omgaan, stelt de gemeente Boxtel.

Na de uitreiking van de sociale duurzaamheidsprijs door burgemeester Jan van Homelen voert One Two Trio een nieuw lied op over duurzaamheid. Na een concert van One Two Trio, dat duurt van 17.10 tot 17.45 uur is het openbare programma ten einde. De (toekomstige) bewoners van de wijk In Goede Aarde kunnen nadien nog meedoen met een barbecue die mede wordt verzorgd door De Kleine Aarde.

De voorbereidingen van het wijkfestival zijn op dit moment in volle gang. Bewoners langs de route die koningin Beatrix in Boxtel zal afleggen – de vorstin komt met de hofbus – hebben een brief gekregen van burgemeester Van Homelen waarin ze worden opgeroepen op 18 oktober de Nederlandse vlag buiten te hangen. Wie geen vlag heeft, kan meedoen aan een kortingsactie en een vlag aanschaffen bij Marskramer aan de Rechterstraat.

PRIJSVRAAG
Mensen die het wijkfestival willen bezoeken wordt aangeraden met de fiets te komen. Op het grasveld aan de Tamboer wordt een gratis fietsenstalling ingericht. Wie met de auto komt, moet deze parkeren op het terrein van het sportpark Munsel aan de Tamboer of aan Den Hofpad en de Scheidingsweg. De parkeerruimte is beperkt.

Koningin Beatrix wordt in Boxtel verwelkomd door twee kinderen van een basisschool. Het zal gaan om de winnaars van een tekenwedstrijd die vorige week is gelanceerd op alle basisscholen in Boxtel. Kinderen worden door het gemeentebestuur uitgenodigd op een A4'tje een paleis voor de koningin te tekenen dat natuurlijk gebouwd moet worden in de wijk In Goede Aarde. Burgemeester van Homelen kiest de mooiste tekeningen uit en zal een jongen en een meisje benaderen om koningin Beatrix te verwelkomen en een boeket bloemen aan te bieden.

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De deelnemers aan de excursie in de wijk In Goede Aarde, die zondag 2 oktober gehouden werd, bekijken vanaf de straat Munsel het deelplan De Hoeve. De braakliggende grond gaat plaats bieden aan elf seriematig gebouwde woningen.
6 oktober 2005

Print deze pagina

Terug