EERSTE PAAL VOOR WOONCOMPLEX RIDDER

’Heerewaerde wordt
paradepaardje voor Boxtel’

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Een van de nieuwe Ridder-bewoners, Theo van den Heuvel, slaat onder grote belangstelling de eerste paal voor het nieuw te bouwen wooncomplex op De Heerewaerde de grond in.

Met het symbolisch slaan van de eerste paal is dinsdag 27 september de bouw van wooncomplex Ridder op de hoek van de Van Beekstraat met de Dommel begonnen. Dit gebeurde onder het toeziend oog van wethouder Wim van Erp, manager vastgoed Gio Poort van Woonstichting Sint-Joseph en de toekomstige bewoners van het complex.

Wooncomplex Ridder gaat samen met de reeds voltooide Rentmeester, het project Banier, waaraan volop gewerkt wordt, en het project Baanrots De Heerewaerde vormen. Dat is het centrumgebied van de wijk Selissenwal. Wooncomplex Ridder gaat bestaan uit 47 appartementen, 16 stadswoningen en 4 Dommelvilla’s.

In de grote tent, waarin alle toekomstige bewoners worden ontvangen, heetten twee ouderwets geklede ridders iedereen welkom. Wethouder Van Erp, die namens de gemeente de aftrap gaf voor de bouw van het nieuwe complex, ging in zijn toespraak even terug in de tijd. ,,In 1996 besloten Sint-Joseph en de gemeente om de wijk Selissenwal een opknapbeurt te geven. Daar was ons heel veel aan gelegen. Nu worden de resultaten daarvan langzaamaan zichtbaar. De Rentmeester is klaar en is een schitterend bouwwerk geworden. De Banier nadert zijn voltooiing. Die wordt omstreeks maart volgend jaar opgeleverd. En nu wordt dus begonnen met Ridder. We zijn als gemeente erg blij dat er een schitterend wooncomplex wordt toegevoegd aan de woningvoorraad in Boxtel.”

NIEUWE DIMENSIE
Ook manager Poort van Woonstichting Sint-Joseph toonde zich in zijn nopjes. ,,We zijn trots op de De Heerewaerde.”, vertelde hij. ,,Dit complex Ridder gaat bestaan uit 47 appartementen, 16 stadswoningen en 4 Dommelvilla’s en hieronder komt een pareergarage met 67 plaatsen.” Daarnaast complimenteerde hij architect Paul Strik met zijn ontwerp. ,,Die bevat veel kwaliteit. Het materiaalgebruik wordt van hoog niveau, De Heerewaerde wordt een paradepaardje voor Boxtel.” Het project kost wel veel inspanning, zo gaf Poort toe. ,,Samen met de gemeente Boxtel hebben we de lat hoog gelegd voor dit project. Boxtel-Noord krijgt met De Heerewaerde een nieuwe dimensie.”

Ook stipte Poort de naam van het nieuw te bouwen complex nog even aan. ,,Een ridder staat voor aanzien en uitstraling. Dat krijgt dit complex ook. Hier kan men, jong en oud, goed wonen in een prettige omgeving.” Vervolgens ging het grote gezelschap naar buiten, waar een van de nieuwe bewoners, Theo van den Heuvel uit Esch, onder luid applaus de symbolische eerste paal voor het complex de grond insloeg.
29 september 2005

Print deze pagina

Terug