VOETBALLER UIT LENNISHEUVEL MAANDEN AAN DE KANT

Frank van der Struijk mist UEFA Cup-duels met AS Monaco

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Frank van der Struijk uit Lennisheuvel zit de komende vijf weken met zijn linkeronderbeen in het gips. De verdediger van Willem II brak zondag in het duel met RBC Roosendaal een middenvoetsbeentje in zijn linkervoet.

Hij baalt als een stekker. Mooie confrontaties met ploegen als Ajax (thuis), Roda JC (uit) in de Nederlandse eredivisie en AS Monaco in het UEFA Cup-toernooi gaan aan de neus van jeugdinternational Frank van der Struijk voorbij. De Willem II-verdediger uit Lennisheuvel raakte zondag in het competitieduel met RBC Roosendaal geblesseerd. Hij brak het middenvoetsbeentje in zijn linkervoet, waardoor zijn onderbeen vijf weken in het gips moet blijven.

Willem II kent tot dusverre een ongelukkige en teleurstellende start van de competitie. Na de nederlagen tegen RKC (1-2) en NAC (1-0) kwamen de Tilburgers zondag niet verder dan een 1-1 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen RBC Roosendaal. Nadat de ploeg in de wedstrijd tegen NAC verdediger Frank van Mosselveld voor lange tijd geblesseerd uit zag vallen, zit ook Van der Struijk na een duel met RBC-spits Donny de Groot zeker zes tot zeven weken in de lappenmand.

,,Ik heb gelukkig een goede botbreuk of mooie breuk opgelopen, zoals ze dat zeggen. Ik wilde in het duel met RBC na een aantal minuten een lange bal geven toen De Groot te laat inkwam en mij hard op mijn been raakte, waarna mij voet raar terecht kwam. Ik kon daarna niet meer verder spelen en heb de tweede helft van de wedstrijd vanaf de bank bekeken. In het ziekenhuis in Tilburg werd besloten om het been in het gips te zetten", liet Van der Struijk deze week weten.

Tot overmaat van de ramp zijn behalve Van der Struijk en Van Mosselveld ook de beide andere centrale verdedigers in de selectie van Willem II, Michel Kreek (bovenbeenblessure) en Jos van Nieuwstadt (spit) geblesseerd. ,,Het is maar goed dat er nu een interlandweek aankomt en we niet hoeven te spelen. Dan krijgen de spelers de tijd om van hun blessures te genezen", zegt Van der Struijk.

,,Waarschijnlijk kan Jos thuis tegen Ajax op zaterdag 10 september wel meespelen, maar of dat ook voor Kreek geldt is even afwachten. Ik en Frank van Mosselveld kunnen in ieder geval zeker niet meedoen. Daar baal ik flink van. Nu mis ik niet alleen al die mooie wedstrijden, maar kan ik bovendien nauwelijks iets doen. Ik kan alleen mijn bovenlichaam en mijn rechterbeen een beetje trainen, verder zal ik me noodgedwongen moeten beperken tot wat tv kijken, een beetje met de Playstation spelen en me vervelen. Ik probeer wel als het mogelijk is naar de wedstrijden te gaan kijken."

SNELLE TERUGKEER
Van der Struijk hoopt nadat het gips verwijderd is op een snelle terugkeer. ,,Als het gips er eenmaal af is, kan ik het been alweer snel maximaal belasten. Maar ik zal toch even moeten revalideren en aan mijn conditie moeten werken voordat ik weer kan meespelen."

De Lennisheuvelnaar heeft geen verklaring voor het zwakke spel van Willem II in de uitwedstrijd bij RBC. ,,De eerste wedstrijden tegen RKC en NAC speelden we goed en voetbalden we een klasse beter, maar verzuimden we om de vele kansen te benutten. Tegen RBC lieten we weer veel mogelijkheden liggen, maar speelden we ook veel minder. In het voetbal is het vaak zo dat wanneer de ene ploeg veel kansen laat liggen, de tegenstander wel tot scoren komt. Dat hebben we bijvoorbeeld tegen NAC meegemaakt", aldus Van der Struijk. ,,De sfeer in het team is nog altijd goed, we zijn bereid om hard te werken voor elkaar. Het seizoen is natuurlijk ook nog heel pril, maar het is natuurlijk wel zo dat je op deze manier al vroeg achter de feiten aanloopt."

Van der Struijk vierde vanwege zijn deelname aan het jeugd-WK in Nederland veel korter vakantie dan zijn ploeggenoten. ,,Het is lastig om weer te beginnen omdat je later aansluit bij de groep, maar toch ging het de eerste week goed. Wel werd tegen mij gezegd dat ik te maken zou krijgen met een terugslag. Dat is ook gebeurd, het is een raar gevoel. Je wilt wel, maar je lichaam blokkeert in feite. Ja, nu heb ik genoeg tijd om tot rust te komen, maar ik had het uiteraard liever anders gezien."

Hij vervolgt: ,,Helaas was ik door bondscoach Foppe de Haan niet voor Jong Oranje geselecteerd, terwijl ik tijdens het WK voor teams tot en met 20 jaar wel veel speelde. Nee, ik heb geen uitleg gehad van De Haan, wat ik jammer vind. Ik had die mededeling toch graag persoonlijk van hem gehoord. Ik was wel geselecteerd voor het Olympisch team, maar ook die wedstrijd moet ik aan me voorbij laten gaan. Het is vervelend, maar het is helaas niet anders. De komende weken moet ik rustig aandoen en daarna zien we wel weer verder."
1 september 2005

Print deze pagina

Terug