GEZELLIG VOLKSFEEST MET VOLLE TERRASSEN

Kermis verloopt zonder problemen

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De botsauto's vormden een populaire attractie op de kermis.

De Boxtelse kermis gaat de annalen in als een prettig volksfeest zonder ongeregeldheden. Vernielingen, waarmee vorig jaar diverse attracties op het Breukelsplein werden geconfronteerd, bleven mede dankzij een ingeschakelde beveiligingsdienst uit. Exploitanten toonden zich tevreden over het Boxtelse kermispubliek en de horecabazen hadden volle terrassen.

Volgens John de Voer van de grijpkranen, die samen met autoscooterbaas Wim Rouleaux ook dit jaar de standplaatsen op de twee Boxtelse kermislocaties (Markt en Breukelsplein) verdeelde, toonden de kermisbezoekers zich bereid om de portemonnee te trekken. ,,Natuurlijk kan ik niet bij alle collega's in de geldla kijken, maar de indruk is dat iedereen een goede boterham verdient", vertelde De Voer dinsdagmiddag.

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Het bungee-jumpen op het Breukelsplein was in trek.

DORPSKERMIS
Het feit dat de basisscholen deze week weer zijn begonnen, zorgde er wel voor dat met name op maandag en dinsdag overdag niet zo veel bezoekers op de kermis te vinden waren. ,,Maar van vrijdag tot en met zondag mochten we niet klagen. En ook de familiedag op maandag, waar de attracties gereduceerde prijzen hanteerden, trok voldoende belangstelling", aldus De Voer.

Volgens de kermisexploitant hebben zich geen ongeregeldheden voorgedaan. Ook niet tijdens de nachtelijke uren. ,,Vorig jaar hadden we op het Breukelsplein te kampen met wat kleine vernielingen. Op zich niet heel spraakmakend, maar toch. De beveiligingsdienst die de gemeente heeft ingeschakeld heeft effect. Nu zijn er geen meldingen van vandalisme binnengekomen", aldus De Voer.

Leslo Verburg staat met zijn kinderattractie Pony Adventure voor het eerst op de Boxtelse kermis. Op het Breukelsplein roemt hij de behulpzaamheid van het publiek. ,,De mensen helpen mee om de kinderen op de paardjes te zetten en reiken uit zichzelf de kaartjes aan. Volgend jaar kom ik graag weer terug", meldt de jonge kermisondernemer.

Een eindje verder spreken Nick Kulpe (bussensport) en Johan Runselaar (schietbaan) van 'een behoorlijke dorpskermis'. ,,We hebben geboft met het weer", stelt Kulpe, die nu voor het vierde jaar in Boxtel staat. Zijn 'buurman' Runselaar knikt instemmend: ,,Met name in het weekeinde was het druk."

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Kabouter Plop zingt de kabouterdans vanaf de balustrade van de familieachtbaan. Honderden kinderen en hun ouders bezochten het optreden van de populaire tv-kabouter.

AANGEKLEDE TERRASSEN
Op de Boxtelse Markt vallen de 'aangeklede' terrassen op. Waar William van Dinther al jaren – en niet alleen tijdens de kermis – voor een sfeervolle entourage op de stoep voor Het Hart van Boxtel zorgt, hebben nu ook zijn overburen uitgepakt. ,,Goed voorbeeld doet goed volgen", constateert Van Dinther tevreden.

De kroegbaas spreekt van een gezellige kermis. ,,De terrassen zitten goed vol. Alleen zondagmiddag leek het wat minder." De zelfgemaakte barwagen op het terras, die voor het eerst dienst deed, bleek een uitkomst. ,,Het is een omgebouwde SRV-wagen. We zullen er nog vaak gebruik van maken."

Net als Van Dinther glundert ook Christian Senders, die eerder dit jaar café De Leste Stuiver overnam. De eerste keer dat hij als zelfstandig horecaondernemer het volksfeest meemaakt, betitelt hij als geslaagd. Senders kreeg veel positieve reacties op de zware stalen balken waarmee hij zijn terras had opgesierd. ,,Het lijkt net echt hè", lacht hij. Menige passant heeft tegen de roestig ogende constructie geklopt om te constateren dat het een houten decoratie was. Net als de uitbaters van Marktzicht en Het Hart van Boxtel heeft Senders de stoep voor zijn café laten aankleden door Boxtelaar Frank van den Braak.

KABOUTER PLOP
De kermis werd vrijdagavond omstreeks zeven uur onder grote belangstelling geopend door de bekende tv-kabouters Plop en Kwebbel. Net als in Liempde trokken Plop en Kwebbel honderden kinderen en hun ouders, die uitbundig meezongen met ’De kabouterdans’. Het uitnodigen van beide figuren was een gouden greep en lokte velen naar de start van de kermis.

De opening van de zesdaagse bestond uit het loslaten van een groot aantal ballonnen. Voorafgaand aan het optreden van Plop en Kwebbel hield wethouder Anton van Aert een korte openingstoespraak. Na het loslaten van de ballonnen verspreidden de vele kinderen zich over het Breukelsplein. Velen werden tijdens een ritje in de draaimolen of de familieachtbaan verrast door de aanwezigheid van beide kabouters.

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Jong en oud vermaakte zich op de Boxtelse kermis. Voor jonge kinderen was een ritje in de draaimolen een must.
25 augustus 2005

Print deze pagina

Terug