8.500 FESTIVALGANGERS OP LANDGOED VELDER

Flevo Festival trekt wr minder bezoekers

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Op het Flevo Festival was er een hoop te doen. Maar jongeren kregen ook voldoende mogelijkheden om even tijd voor zichzelf te nemen. Om bijvoorbeeld een stukje in de bijbel te lezen.

Het Flevo Festival heeft afgelopen weekend wederom minder bezoekers getrokken dan het jaar ervoor. Kwamen in 2004 nog 9.966 jongeren op het grootste christelijke evenement van Nederland af, dit keer waren het er slechts 8.500.

Woordvoerster Hilde Beugelink van Stichting The Crown wijst een aantal oorzaken aan voor de dalende belangstelling. ,,Ten eerste hebben we afgeweken van onze vaste festivaldatum, omdat ook Lowlands een week naar voren werd geschoven. Dit zorgde ervoor dat veel festivalgangers uit Noord-Nederland niet konden komen. Die hadden dit jaar pas laat vakantie. Dat zijn juist de mensen van wie wij het moeten hebben.

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De jongeren showen hun ballonnen alvorens te beginnen aan de wereldrecordpoging balloonpopping. Het record werd uiteindelijk verbroken. Liefst 2.872 ballonnen sneuvelden.

Daarnaast speelde ook het weer een belangrijke rol. ,,Veel jongeren willen van tevoren het weer aankijken. Bij goed weer komen ze, bij slecht weer zien ze ervan af. Als derde reden geeft Beugelink de stagnerende economie op. ,,Daardoor hebben alle festivals het een stuk moeilijker gekregen. Dus ook wij. Kaartjes kostten in de voorverkoop tussen de 82 en 92 euro.

Baart de dalende interesse zorgen? ,,Nou, dit kan uiteraard niet elk jaar zo doorgaan, maar het is nu nog te vroeg om daar een goed oordeel over te vellen. We moeten de inkomsten nog bekijken om te zien hoe we er als organisatie precies voorstaan.

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Een Ghanese muzikant vermaakt zich op Flevo onder een bananenvanger.

FESTIVALWEER
Afgezien van het kleinere aantal deelnemers was het festival op zich wl een succes. ,,De sfeer was erg goed en ook het weer viel redelijk mee dit jaar. Er waren wel aardig wat grote buien, maar die vielen gelukkig vooral s nachts. Daardoor konden alle evenementen gewoon doorgaan, vertelt Beugelink. En daar was de organisatie van het evenement blij mee, met de situatie van vorig jaar in het achterhoofd. ,,Bij iedere bui hielden we wel even ons hart vast, maar gelukkig brak iedere keer snel de zon door waardoor het terrein niet te drassig werd. Vorig jaar was dat wl het geval. Eigenlijk was het prima festivalweer.

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Naast activiteiten met een christelijke grondslag, konden de jongeren zich ook vermaken met ludieke workshops, zoals verven.

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Idyllisch plaatje van de vele kampeerders op landgoed Velder.

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De christelijke muziek anno 2005 bestaat niet alleen uit brave deuntjes. Ook rock-, hardrock-, R&B- en metalbands betraden het podium op het Flevo Festival. Een goed voorbeeld daarvan was de stevige rockband Day of Fire uit Amerika, die zaterdagavond de muziek verzorgde.

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De afsluitende Outburst lokte ondanks het slechte weer vele duizenden jongeren naar het hoofdpodium.
18 augustus 2005

Print deze pagina

Terug