HONDERD KINDEREN TIMMEREN AAN BOXTELS BOUWDORP

'Een hut? Nee zeg, een vílla!'

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Timmeren is de favoriete bezigheid tijdens het kindervakantiewerk.

Ongeveer honderd kinderen vermaken zich deze laatste vakantieweek op het buitenterrein van gemeenschapshuis De Rots. De zevende editie van het Boxtelse kindervakantiewerk staat in het teken van Walt Disney.

Kinderen van 6 tot en met 12 jaar hebben zich maandag en dinsdag uitgeleefd om van oude pallets, planken en balkjes een heus kasteel te bouwen. Vandaag, donderdag 18 augustus zijn de bouwwerken geschilderd en stond een spellencircuit op het programma. Gisteren was de jeugd in het centrum van Boxtel te vinden voor een fotopuzzeltocht.

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Geschminkt als vlinder speelt de 6-jarige Susan van Dijk deze week de rol van Doornroosje. Eerst dient echter het kasteel te worden gebouwd...

Morgenmiddag zijn vanaf 13.30 uur (groot)ouders en andere familieleden welkom om te komen kijken naar de fraaie bouwsels en bovendien te genieten van playbackoptredens en liedjes die door diverse kinderen zijn ingestudeerd. Zoals Jari Neggers (9) en Linda van den Hooven (10), die samen met enkele vrienden en vriendinnetjes een nieuwe tekst hebben verzonnen op de melodie van 'Als de nacht verdwijnt' van de Volendamse zanger Jan Smit.

KROONLUCHTERS
Meike van den Oetelaar (7) en Quinten van der Linden (8) pronken met het feit dat ze met hun metgezellen de hoogste toren van het terrein hebben gebouwd. ,,We bouwen vier etages." De gevlochten 'staart' die uit het torenraam hangt is van de sprookjesfiguur Raponzel, legt Meike uit. Quinten benadrukt dat hun bouwwerk geen hut genoemd mag worden: ,,Dit is een villa. Kijk, er hangen twee gouden kroonluchters."

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Vaders helpen de kinderen mee om van pallets, planken en gekleurde doeken fraaie hutten te bouwen.

De 7-jarige Tamará Hagenaars staat samen met de zusjes Manon en Susan van Dijk te zagen. Een kartonnen koker moet in tweeën. Geschminkt als een vlinder en in een roze uitmonstering vertelt Susan (6) dat ze prinses Doornroosje is. Haar twee jaar oudere zus laat een kleine sneetje in haar vinger zien. ,,Moet ik straks een pleister op laten plakken." Tamará trekt een gezicht, waarmee ze wil zeggen: stel je niet zo aan. Lachend: ,,Ik heb al twaalf keer op mijn duim getimmerd."

Het kindervakantiewerk in Boxtel wordt deze week voor de zevende keer georganiseerd door de Stichting Kindervakantieplezier Boxtel. Voorzitter Brigitta Kivits is tevreden over de deelname. ,,Zo'n honderd kinderen doen mee; dat houdt het overzichtelijk en relaxed. Het valt alleen niet mee om voldoende vrijwilligers te vinden. Vandaar dat de ouders verplicht zijn een dagdeel mee te helpen. Gelukkig komen de kinderen die onze doelgroep zijn ontgroeid spontaan meehelpen."

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Kinderen spelen voor het huis van Sneeuwwitje met de zeven dwergen.




18 augustus 2005

Print deze pagina

Terug