'GEEN SPRAKE VAN VOOROVERLEG'

Aannemer zwembad woedend op Boxtels VVD-raadslid

Aannemingsbedrijf Gebroeders Van der Heijden uit Schaijk is woedend op het Boxtelse VVD-raadslid Ton Jonkers. Die suggereert dat er mogelijk vooroverleg is geweest tussen de verschillende aannemers bij de aanbesteding van het nieuwe overdekte zwembad. Na de bouwvakvakantie wordt de bouw van het zwembad aan de Schijndelseweg hervat.

Er is helemaal geen vooroverleg geweest. Ik ben benieuwd hoe Jonkers aan die informatie komt. We hebben hem schriftelijk gevraagd om zijn beschuldigingen hard te maken", stelt directeur Herbert van der Heijden van het bouwbedrijf.

In een brief aan het college van B. en W. van Boxtel kwam Jonkers twee weken geleden tot de veronderstelling dat er vooroverleg is geweest. Hij baseerde zich daarbij op het feit dat de offertes die door de aannemers werden ingediend voor de bouw van het zwembad erg dicht bij elkaar liggen. Dat de prijzen niet veel verschillen, duidt in de ogen van Van der Heijden echter meer op de compleetheid van de stukken waarop de aanbesteding moest worden uitgevoerd.

ONDERZOEK

Van der Heijden stelt Jonkers aansprakelijk voor eventuele schade die zijn bouwbedrijf ondervindt als gevolg van de uitspraken van de VVD'er. Hij vreest dat de goede naam van zijn bouwbedrijf in het geding komt tijdens toekomstige aanbestedingen.

Toch neemt het Boxtelse raadslid zijn woorden nog niet terug. Hij wil eerst de aanbestedingsprocedure grondig onderzoeken. Jonkers heeft deze week een verzoek ingediend om álle stukken die betrekking hebben op de bouw van het zwembad ter inzage te krijgen. Twee eerdere pogingen daartoe resulteerden niet in het complete dossier. ,,Wij zijn bijzonder teleurgesteld dat de gemeente Boxtel klaarblijkelijk niet bereid is haar serieuze medewerking te verlenen aan ons onderzoek", schrijven Jonkers en zijn fractiegenoot Henk Vervoorn in een brief aan de raadsgriffie.

In een toelichting erkent Jonkers dat een advocaat van bouwbedrijf Van der Heijden hem heeft gesommeerd geen uitlatingen te doen. ,,Maar ik laat me de mond niet snoeren. Ik ben bekend met de wijze waarop aanbestedingen tot stand komen en heb voldoende redenen om vraagtekens te zetten bij de gang van zaken." Inhoudelijk wil de VVD'er pas reageren als hij het onderzoek naar het zwembaddossier heeft afgerond: ,,Vooralsnog sluit ik vooroverleg tussen de aannemers niet uit."

HERVATTING

De bouw van het nieuwe overdekte zwembad aan de Schijndelseweg wordt direct na de bouwvakvakantie hervat. Bouwbedrijf Gebroeders Van der Heijden ziet niet eerder te beginnen omdat materieel elders is ingezet. ,,In week 33 beginnen we met de voorbereidingen en in week 34 kan er geheid worden", aldus directeur Van der Heijden.

Eerder deze maand werd de aanleg van het zwembad op last van de voorzieningenrechter stilgelegd omdat de aanbestedingsprocedure niet juist was uitgevoerd door de gemeente. Het bezwaar dat door het Eindhovense bouwbedrijf Van Heesewijk tegen de gang van zaken werd aangetekend, werd vorige week door het gemeentebestuur afgekocht. Van Heesewijk mag twee riante bouwkavels ontwikkelen in de duurzame nieuwbouwwijk In Goede Aarde en hoeft daarvoor 215.000 euro minder op tafel te leggen dan de vraagprijs.
21 juli 2005

Print deze pagina

Terug