BOXTELSE CAMPING ONDERGAAT FIKSE OPKNAPBEURT

Rust overheerst op Dennenoord

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Het zwembad van camping Dennenoord bood maandag volop verkoeling tegen de zomerse hitte. Kinderen van kampeergasten vermaken zich er prima.

Camping Dennenoord ademt vooral rust op de eerste vakantiedag. Met name de toeristenplaatsen voor reizigers op doortocht zijn nog grotendeels leeg. Datzelfde geldt voor de trekkershutten. Als binnenkort de bouwvakvakantie aanbreekt is dat wel anders vertellen Piet en Jeanne van Erp, die sinds vorig jaar eigenaar zijn van Dennenoord en de camping een flinke opknapbeurt geven.

Het echtpaar Van Erp verwacht dat alle kampeerplaatsen bezet zijn als de bouwvakvakantie aanbreekt. Toch zal ook dan de gemoedelijkheid overheersen. ,,Onze bezoekers komen speciaal voor de rust. Veel mensen kiezen Dennenoord om te genieten van de natuur in de Kampina. Zo is het hier in juni drukker dan in juli; het zijn voornamelijk fietsers en wandelaars die er dan op uit trekken." Feestende groepen jongeren of luidruchtige campinggasten worden dan ook geweerd.

Waar vooral veel mensen uit de regio hun vrije tijd op Dennenoord doorbrengen, ziet het echtpaar Van Erp tijdens schoolvakanties ook veel mensen uit andere delen van het land de slagboom passeren. ,,Mensen uit bijvoorbeeld Groningen die een dagje de Efteling willen bezoeken verblijven een nachtje hier. Dat is stukken goedkoper dan een overnachting op een camping in Kaatsheuvel."

TIJDELIJK
Angelique Stehouwer vertoeft op Dennenoord omdat zij en haar man hun huis aan de straat Molenweide in Boxtel hebben verkocht en ze pas naar verwachting in december hun nieuwe woning aan de Einsteinstraat in de nieuwbouwwijk In Goede Aarde kunnen betrekken. ,,Nee, we hebben nog geen vakantie, maar het vakantiegevoel is er al wel als je hier verblijft. Zeker met dit mooie weer."

Dennenoord kende Stehouwer alleen van naam. Ze is te spreken over de Boxtelse camping. ,,We kamperen normaal ook in onze vakantie. Als je het vergelijkt met andere campings is Dennenoord een prima voorziening waar veel ruimte is en volop activiteiten worden ontplooid."

Hoewel hij zegt uitgekeken te zijn op de Veluwe is Paul Gommers uit Nunspeet te spreken over natuurgebied Kampina dat op korte afstand van Dennenoord ligt en in zijn ogen veel overeenkomsten heeft met het Gelderse natuurreservaat. ,,Ik verblijf hier sinds een paar weken met mijn zoon omdat mijn vriendin in Esch woont." Naast de natuur spreken het dorpsleven en de Bourgondische mentaliteit Gommers erg aan. Desalniettemin verruilt hij zijn stacaravan over twee weken voor een camper waarmee hij via Duitsland naar Itali reist.

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Net als de toeristenplaatsen waren de trekkershutten voor reizigers op doortocht deze week nog vrijwel niet verhuurd. Dat is de komende weken wel anders, voorspelt campingbaas Piet van Erp.

UITVALSBASIS
Geholpen door zijn buren Theo van Houten en Antoon Spoor is Boxtelaar Ad Willems bezig een schuurtje te bouwen bij zijn nieuwe stacaravan. Willems kampeert voor het eerst op Dennenoord. ,,Ik zal mijn vakantie vooral gebruiken om hier de boel in te richten. Voorheen vertoefde ik vaak op een camping in Schin op Geul, maar dat vond ik te ver rijden."

Willems is blij met de hulp van de twee vutters die op de kampeerplaatsen naast en tegenover hem een caravan hebben staan. De in Prinsenbeek woonachtige Van Houten koos negen jaar geleden voor Dennenoord omdat hij is geboren in Den Bosch en zijn vrouw in Limburg. ,,Boxtel ligt mooi centraal", motiveert hij zijn keuze. Waar Van Houten alleen in de weekeinden en tijdens de vakanties zijn stacaravan bewoont, bivakkeert Spoor het hele seizoen in Boxtel. ,,Mijn vrouw en ik wonen in Den Bosch. We fietsen en wandelen veel in de natuur en daarvoor is Dennenoord een prima uitvalsbasis."

Jolanda van Vreede maakte kennis met de camping in haar woonplaats nadat haar ouders er eerder dit jaar een chalet betrokken. Samen met haar man besloot ze de tourcaravan in het voorseizoen op Dennenoord te plaatsen en dat is goed bevallen. ,,Z goed dat we ervoor gekozen te hebben om de hele schoolvakantie hier te blijven staan. Eerder kampeerden we elders in Nederland, maar hier heb je net zo goed het gevoel dat je op vakantie bent. Daarvoor hoef je helemaal niet ver van huis."

MODERNISEREN
Het echtpaar Van Erp heeft geen spijt dat een baan als ambtenaar en verpleegkundige werd opgezegd om een eigen bedrijf te beginnen. ,,Ik werkte op de afdeling Onderwijs bij de gemeente Den Bosch. Daar werd soms zeven keer vergaderd over de kleur deuren die een school moest krijgen. Als hier iets geschilderd moet worden pak je een bus verf en ga je aan de slag. Dat bevalt veel beter", stelt Piet van Erp.

Toch hebben hij en zijn vrouw met name in het eerste jaar erg moeten wennen. ,,We waren niet gewend om samen te werken. Ik had een baan in de gezondheidszorg. Dan ben je gewend meteen te reageren als zich een vraag of probleem aandient. Piet daarentegen stelt eerst prioriteiten; een heel andere aanpak. Daarin hebben we elkaar moeten leren vinden", blikt Jeanne van Erp terug op het eerste seizoen.

De camping, die ruim 35 jaar geleden werd opgestart door Toon en Maria van Grinsven, hoopt het koppel de komende jaren flink te moderniseren. ,,Het afgelopen jaar hebben we al veel werk verzet. De stalen afvalcontainers op het terrein zijn vervangen door een ondergrondse vuilstort, de snackbar is grondig verbouwd en de kampeerwinkel is ingeruild voor een bezorgdienst van de supermarkt in Esch", vertelt de campingeigenaar.

Zijn vrouw vult aan dat flink is gesnoeid in de bosschages. ,,En stacaravans die ouder zijn dan 25 jaar worden vervangen door nieuwe op het moment dat de huidige eigenaren hun huurcontract opzeggen." Op tal van fronten wordt gewerkt aan een facelift van Dennenoord. ,,De knutselhoek willen we komende winter vernieuwen en ook het terras van de kantine dient opgeknapt te worden", aldus Piet van Erp.

Onlangs kreeg hij bezoek van een inspecteur van de ANWB. ,,Die meldde dat vorig jaar niet n klacht over Dennenoord is binnengekomen; iets wat de man zelden of nooit meemaakt. Dat is een opsteker." De kampeerbaas vertelde de man dat hij wl een klacht had: de gebrekkige bewegwijzering in Boxtel. ,,Daarmee kon hij me niet helpen; dat blijkt een taak van de gemeente."

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Samen met man en drie kinderen viert Jolanda van Vreede (rechts) vakantie in haar eigen woonplaats. ,,Dat bevalt prima. We krijgen regelmatig aanloop van vrienden en bekenden. Gezellig." Maandag had ze bezoek van zus Sandra (links) en het bevriende echtpaar Antoine en Marjan Vriens. Op de voorgrond zoon Luca met een vriendinnetje dat hij op de camping heeft leren kennen.
14 juli 2005

Print deze pagina

Terug