EERST AANLEG FIETSPAD, DAARNA RECONSTRUCTIE WEG

Reconstructie Kapelweg spoedig van start

Nu de aanleg van de nieuwe gasleiding gereed is, wordt snel begonnen met de daadwerkelijke reconstructie van de Kapelweg tussen Boxtel en Haaren. Binnenkort wordt het startsein gegeven voor de aanleg van een vrijliggend fietspad en vervolgens de reconstructie van de autoweg.

,,Wanneer de werkzaamheden beginnen zal het grootschalig verkeer vanaf de snelwegen tijdig te zien krijgen dat de Kapelweg dicht is, zodat de automobilisten weten dat ze niet binnendoor kunnen rijden”, legde projectleider Willem-Jan van den Boogerd dinsdag tijdens een informatieavond uit. ,,Als de hele Kapelweg dicht gaat, wordt het autoverkeer binnen het gebied Boxtel-Oisterwijk via Esch geleid. Het vrachtverkeer wordt door Helvoirt gestuurd. Voor bestemmingsverkeer worden alternatieve routes aangegeven.” Het fietsverkeer krijgt niet te maken met omleidingen. ,,Dit is ook niet nodig, omdat de huidige Kapelweg pas wordt afgebroken als het nieuwe fietspad klaar is.”

WEGAFSLUITING
Voor de bouwvakvakantie wordt begonnen met het trekken van sloten en wordt de buitenberm op hoogte gebracht voor het verleggen van kabels en leidingen. Tot eind oktober worden deze kabels en leidingen aangelegd, worden er duikers aangebracht en wordt het fietspad aangelegd. De eerste wegafsluiting, van De Posthoorn tot de Sint-Willibrorduskapel, zal plaatsvinden van 1 november tot eind februari. De tweede wegafsluiting, van het kapelletje tot de spoorwegovergang, staat gepland voor de periode van maart tot en met mei/juni 2006.

De nieuwe Kapelweg krijgt een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur in plaats van de huidige 80 kilometer. Verder krijgt de weg verhoogde kruisingsvlakken. Projectingenieur Wim Tielen: ,,Drempels wil ik dit niet noemen, want dat geeft de indruk dat dit hoge hobbels zijn, en dat zijn het niet.”

Over de werkzaamheden aan de Kapelweg zullen de bewoners goed op de hoogte worden gehouden, beloofde de provincie bij monde van projectleider Van den Boogerd. ,,We houden regelmatig informatiebijeenkomsten, er komt een nieuwsbrief huis-aan-huis, voor directe vragen kunnen belangstellenden terecht bij de keet die bij het werkterrein zal staan en alle informatie is te vinden op de websites van de provincie en de gemeente Boxtel.”

KLANDIZIE
Een van de belangstellenden op de informatieavond, Ad van de Sande, vroeg zich af hoe het zit met de verlichting van de nieuwe weg. Projectingenieur Tielen: ,,Er komen lichtmasten en bij de hobbels komt er lijnverlichting aan de zijkant, zodat automobilisten zien dat daar een verhoging is. Bij de hobbels komen geen lichtmasten, omdat we bij de natuur zo min mogelijk licht willen maken.”

Marja Wensveen van Slaapcentrum Boxtel vroeg zich af of de projectleiders wel goed hadden nagedacht over de gevolgen van de reconstructie voor de bedrijven die in de nabijheid van de Kapelweg liggen. ,,Ik eis dat duidelijk wordt aangegeven dat ondanks de werkzaamheden de winkels wel bereikbaar zijn. Anders scheelt ons dat veel klandizie.” Harry de Bont, aanspreekpunt namens de provincie voor dit project, vertelde dat dat er wel in zit. ,,Dit probleem is met een paar borden eenvoudig op te lossen.”
7 juli 2005

Print deze pagina

Terug