DRIES VAN AGT OPENT VERNIEUWD ZORGCENTRUM

Bewoners Molenweide blij met nieuwbouw

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Oud-premier Dries van Agt onthult, ter gelegenheid van de voltooide renovatie van Molenweide, een standbeeld van de Helvoirtse kunstenaars Jean en Marianne Bremers.

Woensdag 29 juni was een speciale dag voor alle bewoners van Molenweide. Na drie jaar vol overlast werd het vernieuwde en gerenoveerde woonzorgcentrum in gebruik genomen. Een hele verbetering ten opzichte van vroeger, daar was iedereen het wel over eens. De officiële opening van de nieuwbouw werd verricht door oud-premier Dries van Agt.

,,Ik ben blij dat de verbouwing erop zit”, vertelt directeur Jan-Kees Metz van woonzorgcentrum Molenweide. ,,De afgelopen drie jaar waren een hele instabiele periode. De bewoners moesten toch doorleven, ondanks alle verbouwingen. Sommigen moesten zelfs op andere locatie gehuisvest worden. En ook het personeel moest af en toe sterk improviseren. Maar ik moet zeggen dat het resultaat prachtig is geworden.”

Voorafgaand aan de verbouwing waren de mensen in Molenweide klein behuisd. Metz: ,,De oude appartementen hadden een ruimte van 23 vierkante meter. De nieuwe kamers hebben een oppervlakte die twee keer zo groot is en een aparte woonkamer en keuken, een aparte slaapkamer en een nieuwe douche. De bewoners hebben nu veel meer privacy. We mogen daarom concluderen dat het alle overlast is waard geweest.”

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Oud-premier Dries van Agt verzorgde de officiële opening van het gerenoveerde woonzorgcentrum.

GOED DOORSTAAN
Zuster Riet Broere is blij dat alle commotie achter de rug is. ,,Ik heb weliswaar drie keer moeten verhuizen door alle verbouwingen, maar ik ben heel goed verzorgd”, legt ze tevreden uit. Ze had erg veel last van de verbouwingen. ,,Het was overal erg rommelig en het uitbreken van de kamers was een heel gedoe.” Maar met de nieuwe, ruime kamer is ze bijzonder in haar nopjes. ,,We mochten zelfs onze eigen gordijnen en vloerbedekking uitkiezen. Het voelt daardoor echt als míjn huis.”

Ze heeft er bewondering voor hoe Molenweide de bewoners heeft betrokken bij de grootscheepse verbouwing. ,,Om de zoveel maanden werd de verbouwing besproken met alle bewoners en mochten we vragen stellen of opmerkingen maken. En die namen ze dan mee in het verdere concept. Het was allemaal heel goed verzorgd.”

Ook zuster Bernadette Schepers heeft de verbouwing naar eigen zeggen goed doorstaan. ,,Al had ik wel veel last van alle drukte die bij de verbouwing kwam kijken en het boren. Olala, wat ben ik blij dat dat erop zit”, verzucht ze. Maar ze heeft zich er niet aan geërgerd. ,,Je moet gewoon niet de hele tijd zitten kniezen”, is haar devies.

BEWONDERING
De opening van het vernieuwde woonzorgcentrum werd verricht door oud-premier Dries van Agt. Hij vertelde de Molenweide-bewoners een warm hart toe te dragen. ,,Jullie hebben jullie leven gericht op het belang van anderen, via het geven van onderwijs, gezondheidszorg of missionering. Daar heb ik bewondering voor. In de maatschappij van tegenwoordig worden dit soort beroepen minderwaardig gevonden, vergeleken met beurs- of computeranalysten. Maar daar wordt de wereld geen sikkepit beter van. Van jullie mensen is de maatschappij afhankelijk. Ik hoop dat er daarom een herwaardering komt voor mensen die werken in deze sector.”

Vervolgens onthulde Van Agt bij de ingang van Molenweide een fraai kunstwerk van de Helvoirtse beeldhouwers Jean en Marianne Bremers in de tuin. Glimlachend riep Van Agt de bewoners toe: ,,We schelen qua leeftijd niet veel. Daarom heb ik het verzoek gedaan of ook ik hier ooit terecht zou kunnen komen in dit prachtige woonzorgcentrum.”

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: ,,Het kunstwerk beeldt uit dat de ene mens de ander helpt zonder de ander in diens ruimte te beperken”, zo legde de maker, Jean Bremers, na de onthulling uit aan de directie van het woonzorgcentrum.
30 juni 2005

Print deze pagina

Terug