GEMEENTE WIL VANDALISME VOORKOMEN

Beveiligingsdienst beschermt kermisattracties Breukelsplein

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Sfeervol beeld van de kermis in Boxtel. De kermis vindt dit jaar plaats van vrijdag 19 tot en met woensdag 24 augustus. In het dorp Liempde wordt kermis gevierd van zaterdag 6 tot en met woensdag 10 augustus. (Archieffoto Brabants Centrum).

De gemeente Boxtel neemt een particuliere beveiligingsdienst in de arm om tijdens de kermisdagen in augustus de attracties op het Breukelsplein te bewaken tijdens de nachtelijke uren. Op die manier hoopt burgemeester Jan van Homelen vandalisme zoals dat afgelopen jaar plaatsvond, te voorkomen.

Tijdens de kermis waren toen op het Breukelsplein enkele exploitanten het doelwit van vernielingen. De verlichting van onder meer de poffertjeskraam en een draaimolen moest het ontgelden en ook werd geprobeerd brand te stichten bij de draaimolen. Hans Smolders uit Nijmegen verliet met zijn poffertjeskraam voortijdig de Boxtelse kermis. Ook op de Markt deden zich enkele ongeregeldheden voor.

John de Voer, een van de exploitanten die de geprivatiseerde kermis in Boxtel organiseert, is blij dat de gemeente een beveiligingsdienst inschakelt. Toch heeft hij bij de verdeling van de staanplaatsen in januari niet gemerkt dat het vandalisme van afgelopen jaar een negatieve invloed had op de belangstelling voor de Boxtelse staanplaatsen. ,,Zoveel is er ook niet voorgevallen. Er zijn wat lampjes weggehaald, maar dat gebeurt ook op andere kermissen. Desalniettemin is het een goede zaak dat de kermis 's nachts beveiligd wordt. Daar hadden we in de evaluatie ook om gevraagd", aldus De Voer.

De kosten voor de particuliere beveiliging komen voor rekening van de gemeente en wordt betaald uit de opbrengst van de staangelden, meldt burgemeester Van Homelen.

De kermis in Boxtel vindt plaats van vrijdag 19 tot en met woensdag 24 augustus. In het dorp Liempde wordt kermis gevierd van zaterdag 6 tot en met woensdag 10 augustus.
9 juni 2005

Print deze pagina

Terug