JUNIORKAMER ZET SCHOUDERS ONDER WEDSTRIJD

Uitdaging voor bedrijfsleven in Boxtel

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Luchtopname van bedrijventerrein Ladonk. De Juniorkamer Dommelland heeft alle bedrijven in Boxtel en Liempde uitgenodigd om mee te doen aan de strijd om de Beste Boxtelse Onderneming Trofee. Deze week zijn ruim 1.200 uitnodigingen verstuurd. (Archieffoto Brabants Centrum).

Het bedrijfsleven in Boxtel, Liempde en Lennisheuvel wordt deze week door de Juniorkamer Dommelland uitgenodigd om mee te doen aan de Beste Boxtelse Onderneming Trofee. Niet minder dan 1.254 brieven versturen de leden van de Juniorkamer aan alle plaatselijke ondernemers die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Tien bedrijven kunnen zich kwalificeren voor een spannende finale die op zaterdag 5 november wordt gehouden in sporthal De Dommel en restaurant Open Hof.

De Beste Boxtelse Onderneming Trofee is een initiatief dat voortborduurt op de management challenge die enkele jaren geleden werd gehouden onder ondernemers. Maar de aanpak van de Juniorkamer Dommelland is ambitieuzer en beoogt veel meer ondernemers te interesseren voor een competitie die uiteindelijk moet leiden tot de bekroning van het beste Boxtelse bedrijf. Het goede doel wordt door de serviceclub niet uit het oog verloren; de opbrengst van de wedstrijd komt geheel ten goede aan een project van de Stichting Boxtel-Salonta, die in de Roemeense plaats een bejaardenhuis wil bouwen.

Ondernemer Marcel Voets van de Boxtelse firma Bordat-Maxtra is namens de Juniorkamer Dommelland een van de organisatoren van de wedstrijd. Hij vormt met een handjevol andere leden van de Juniorkamer een commissie die werkt aan de voorbereiding van de Beste Boxtelse Onderneming Trofee.

Voets: ,,We beogen als Juniorkamer onze bekendheid te vergroten en nieuwe leden te werven. Maar veel belangrijker vinden we de ontmoeting die we voor het bedrijfsleven organiseren en de inzet voor het goede doel. We hopen een wezenlijk steentje bij te kunnen dragen aan het mooie project van de Stichting Boxtel-Salonta.”

VRAGENLIJST
De brief die alle ondernemers deze week op de deurmat vinden bevat de uitnodiging om een vragenlijst in te vullen. Die lijst omvat vragen over de organisatie van de onderneming, het productieproces, marketing, logistiek en innovatie. Vooral de manier waarop een bedrijf erin slaagt nieuwe wegen te bewandelen wordt door de jury bekeken.

,,De jury die bestaat uit mensen die goed zijn ingevoerd in de Boxtelse ondernemerswereld zal alle vragenformulieren beoordelen”, zegt Voets. ,,De jury wijst naar verwachting begin augustus tien genomineerden aan die in november gaan strijden om de hoogste eer.”

Van de tien genomineerden wordt een bijdrage van 250 euro gevraagd om deel te nemen aan de finale. ,,Dat geld komt ten goede aan het project en moet gezien worden als een bijdrage aan de naamsbekendheid. Bedrijven moeten beseffen dat dit initiatief veel publiciteit zal lokken en een ideale kans is om in de schijnwerpers te komen.” De genomineerde bedrijven krijgen de kans om zich in sporthal De Dommel en in restaurant Open Hof te presenteren aan het publiek.

Op 5 november worden afgevaardigden van de tien genomineerde ondernemingen onderworpen aan tal van proeven, zoals sportieve uitdagingen, een kennistest en het wereldhandelsspel. ,,Gekeken wordt naar de vaardigheden waarover het management van ondernemingen beschikt. Met weldoordachte spelonderdelen denken we die vaardigheden te kunnen testen”, stelt Voets. De finale staat in het teken van Roemenië en zal extra publiek lokken doordat een rommelmarkt wordt georganiseerd waarvan de opbrengst ten goede komt aan het project van de Stichting Boxtel-Salonta.

PRIJSUITREIKING
De prijsuitreiking van de Beste Boxtelse Onderneming Trofee vindt plaats tijdens een besloten feestavond in de Tijberzaal van het Vmbo-College Boxtel. Daar zijn alle deelnemers en sponsors van het evenement welkom. Tijdens de feestavond zullen enkele gastsprekers optredens, alsmede een muziekgroep. Verder wordt volgens woordvoerder Voets van de Juniorkamer gedacht aan een veiling en de promotie van de likeur ’t Dommeltje die vorig jaar door de Juniorkamer werd geďntroduceerd.

De Juniorkamer Dommelland maakt deel uit van de internationale JCI-organisatie. Het is een netwerk dat zich sterk maakt voor de persoonlijke ontwikkeling van mensen tot 40 jaar. Leden hebben belangstelling voor zakelijke netwerken, persoonlijke en internationale contacten en willen zich daarnaast inzetten voor projecten waarvan de maatschappij kan profiteren. De Juniorkamer heeft geen politieke of religieuze achtergrond.

Meer informatie over de Beste Boxtelse Onderneming Trofee (BBOT) is verkrijgbaar via de website www.juniorkamerdommelland.nl. Het postadres van de BBOT luidt Postbus 817, 5280 AV Boxtel. Mailen kan naar info@juniorkamerdommelland.nl of bbot@hiertebereiken.nl.
9 juni 2005

Print deze pagina

Terug