NIEUWBOUW SCHOOL LIEMPDE START NA ZOMERVAKANTIE

Oversteek maakt zich op voor verhuizing

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Beeld van de bouw van noodlokalen aan de Oude Dijk in Liempde. Na de zomervakantie verhuizen de groepen 5, 6 en 7 naar een noodgebouw, de groepen 8 zijn al op deze locatie gehuisvest.

Basisschool De Oversteek in Liempde bereidt zich voor op de verhuizing van een groot aantal leerlingen naar de Oude Dijk. Daar zijn deze week noodlokalen geplaatst waarin de groepen 5, 6, 7 en 8 ondergebracht zullen worden. De leerlingen van de groepen 1 tot en met 4 blijven gehuisvest in hun huidige onderkomens aan de Dorpsstraat en Kerkstraat.

Het schoolbestuur Sint-Albertus lanceerde eerder dit jaar in deze krant de plannen voor de bouw van een nieuwe basisschool in Liempde. De school wordt opgezet volgens het brede school-concept en gaat onderdak bieden aan basisonderwijs, buitenschoolse opvang en vroeg- en voorschoolse educatie. Mogelijk kunnen ook verenigingen in de toekomst lokalen gebruiken voor bijvoorbeeld computerlessen of voorstellingen.

Schooldirecteur Bernard van Duijnhoven van De Oversteek meldde deze week dat de noodlokalen aan de Oude Dijk aan het einde van dit schooljaar worden ingericht. ,,Na een periode van inpakken zal in de eerste week van de vakantie de verhuizing plaatsvinden. In de zomervakantie is er voldoende tijd om de klassen in te richten voor het nieuwe schooljaar."

WELSTAND
In totaal worden volgens Van Duijnhoven veertien noodlokalen aan de Oude Dijk geplaatst. Momenteel zijn de groepen 8 vanwege ruimtegebrek al gehuisvest op deze locatie. ,,Daar worden vier lokalen bijgezet die gestaan hebben bij De Speelman in Boxtel. Zes andere lokalen komen uit Hendrik Ido Ambacht", aldus de schooldirecteur. In het noodgebouw komt ook een computerlokaal en is ruimte voor een personeelskamer en een lokaal voor remedial teaching.

Van Duijnhoven zegt dat nog niet duidelijk is of de bouw van de nieuwe basisschool direct na de zomervakantie van start kan gaan. Volgens de directeur wordt nog druk overleg gevoerd met de gemeente en is de welstandscommissie nog aan zet over het ontwerp van KdV Architecten uit Eindhoven. Het ontwerp voorziet in een gebouw van 22 klaslokalen, een gymzaal met was- en douchegelegenheid, twee speelzalen en een huiskamer voor de buitenschoolse opvang. Op termijn ontstaat ruimte voor de peuterspeelzaal.
19 mei 2005

Print deze pagina

Terug