SLOOP ZORGCENTRUM ANNASTRAAT VAN START

'We deelden lief en leed in Simeonshof'

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Directeur bouwzaken Martien van Beurden van de Zorggroep Elde (rechts) en locatiedirecteur Jan Brands verwijderen de eerste steen uit de voorgevel van Simeonshof. De sloop van het zorgcentrum aan de Annastraat is begonnen.

Met de verwijdering van een gedenksteen die op 2 februari 1958 werd geplaatst door bestuursvoorzitter Jan van der Ligt is gisterochtend het officiŽle startsein gegeven voor de sloop van zorgcentrum Simeonshof. De ontmanteling van het complex moet op 25 juni klaar zijn, daarna start de bouw van een nieuw zorgcentrum.

In aanwezigheid van vertegenwoordigers van de Zorggroep Elde en Woonstichting Sint-Joseph werd de verweerde gedenksteen uit de muur gehaald. De tekst van de gedenksteen was nauwelijks leesbaar. Velen hadden de gedenksteen nooit eerder opgemerkt.

,,De laatste jaren zat de steen verstopt achter het groen", bekende locatiedirecteur Jan Brands van Simeonshof. Directeur bouwzaken Martien van Beurden van Zorggroep Elde haalde herinneringen op aan de historie van Simeonshof, waar hij 26 jaar werkzaam was. ,,In dit huis is heel veel gebeurd. De mensen hebben er veel plezier beleefd, maar we hebben ook veel verdriet gekend. Voor veel ouderen was Simeonshof de laatste stap voordat ze naar een verzorgingshuis vertrokken", aldus Van Beurden. ,,Lief en leed werden hier gedeeld."

Met de sloop van Simeonshof verliest de wijk Breukelen een stuk geschiedenis waarvoor de basis werd gelegd in de jaren vijftig, toen geld werd ingezameld voor de bouw van een bejaardenhuis. ,,Toen moest uit allerlei potjes geld gehaald worden om dit te realiseren", blikt locatiedirecteur Brands terug. De eerste steen werd gelegd op het feest van Maria Lichtmis, op 2 februari 1958. ,,Toevallig was dat ook de verjaardag van pastoor Van Mulukom van de Heilig Hartparochie waardoor er een hechte band is ontstaan."

Nadat het College Sanering Ziekenhuiswezen dinsdag toestemming had verleend voor de sloop, werd een dag later de sleutel overgedragen aan Henk Wagenaars. Wagenaars is directeur van het bedrijf dat de sloop van Simeonshof voor zijn rekening gaat nemen. Kort na het verwijderen van de eerste steen werden hekken geplaatst en werd gestart met het uitkleden van het gebouw. De daadwerkelijke sloop zal over enkele weken beginnen.

Volgens directeur bouwzaken Van Beurden begint de nieuwbouw van Simeonshof eind juni of begin juli. Rond Kerstmis 2006 moeten de bouwactiviteiten zijn afgerond. Simeonshof gaat 40 zorgappartementen, 43 huurwoningen en 20 dagverplegingsplaatsen omvatten.
12 mei 2005

Print deze pagina

Terug