TWEE INZITTENDEN ERNSTIG GEWOND

Jonge bestuurder verongelukt op Oirschotseweg

Bij een ernstig ongeval op de Oirschotseweg is zondagavond 17 april omstreeks 22.00 uur de 18-jarige Dirk van der Meijden uit Liempde dodelijk verongelukt. De jonge bestuurder reed nabij de kruising met de Lagevoortseweg vermoedelijk door een stuurfout tegen een boom. Hij overleed op weg naar het ziekenhuis. Twee inzittenden raakten zeer ernstig gewond.

Volgens de politie heeft de Liempdenaar op de plek des onheils een bocht gemist en is hij rechtdoor tegen een boom gereden. Omwonenden hoorden de enorme klap en alarmeerden de hulpdiensten. Het slachtoffer had twee passagiers in de auto. Het betrof een 18-jarige jongen uit Liempde en een 17-jarig meisje uit Boxtel.

Beiden raakten bij het ongeval zeer ernstig gewond en zijn overgebracht naar ziekenhuizen in 's-Hertogenbosch. De jongen verkeert niet in levensgevaar, maar heeft een groot aantal botbreuken en moest direct geopereerd worden. Het meisje is in de loop van maandag overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen en verkeerde vanwege hersenletsel in levensgevaar. Dinsdag werd gemeld dat ook zij buiten levensgevaar is.

De brandweer rukte met groot materieel uit om de slachtoffers te bevrijden. Nadat eerst het brandweerteam Liempde was ingeschakeld, werd ook een team uit Boxtel ingezet. Volgens brandweercommandant Jasper Derks moesten de slachtoffers vanwege de ernstige verwondingen snel uit het wrak bevrijd worden. Ook werd een medisch mobiel team gealarmeerd, dat op ongevallocaties medische ingrepen mag verrichten. Dit team is uiteindelijk niet in actie gekomen.

GEEN ALCOHOL
De politie is nog steeds bezig met het onderzoek, zo vertelde een woordvoerder deze week. Vaststaat dat het drietal afkomstig was van café Vingerhoeds aan de Oude Grindweg, waar op zondagavond wekelijks een drukbezochte discoavond is voor jongeren uit de hele regio. Ook is duidelijk geworden dat er geen sprake was van alcoholgebruik. Verder is de maximumsnelheid door de bestuurder niet overschreden en waren er geen technische gebreken aan de auto. ,,Vermoedelijk is de oorzaak van de aanrijding een stuurfout", aldus een zegsman van de politie.

Vrienden van de slachtoffers hebben in de loop van maandag bloemen gelegd op de plaats van het ongeval. Ook is een foto opgehangen van Dirk van der Meijden. Volgens Marieke Strik, die toevallig dicht bij de ongevallocatie woont en als eerste ter plaatse was, heeft eerst de hechte vriendenkring van de slachtoffers bloemen gelegd. Later in de middag is een grotere groep van dertig tot veertig jongeren naar de Oirschotseweg gegaan om bloemen te leggen ter nagedachtenis. ,,We zijn intens verdrietig en kunnen nog maar amper geloven wat er gebeurd is", vertelde Strik deze week.
21 april 2005

Print deze pagina

Terug