HEIJMANS EN JONGEN IN DECEMBER KLAAR

Bouwtempo In Goede Aarde niet opgeschroefd

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Aan het ellipsvormige Newtonplein bouwt de firma Heijmans een groot aantal woningen die eind dit jaar worden opgeleverd.

De projectontwikkelaars Heijmans en Jongen verwachten in december klaar te zijn met de bouw van de woningen in de Boxtelse nieuwbouwwijk In Goede Aarde. Daarmee liggen de bouwbedrijven op schema. Het bezoek van koningin Beatrix in oktober is geen aanleiding om het bouwtempo op te schroeven, zo melden woordvoerders van Heijmans en Jongen.

Deze week circuleerde in Boxtel het bericht dat zowel Heijmans als Jongen de bouw van de honderden nieuwbouwwoningen in In Goede Aarde zouden gaan versnellen. Tijdens het bezoek van koningin Beatrix op 18 oktober zouden daardoor meer huizen opgeleverd zijn. Ook zouden de bouwbedrijven in de bouwvakvakantie bouwvakkers uit andere delen van het land naar Boxtel halen om door te kunnen werken in de zomervakantie.

Zowel zegsman Ruurd Breddels van Heijmans als woordvoerder Hugo van Boxmeer van Jongen verwijst het verhaal naar het rijk der fabelen. Breddels: ,,Natuurlijk is het plezierig als we de koningin op 18 oktober langs een mooie route kunnen voeren, maar dat betekent nog niet dat we sneller gaan werken. Het bouwproces heeft gewoon de tijd nodig die ervoor staat en als alles meezit zijn we nog dit jaar weg uit Boxtel."

De zegsman van Heijmans geeft aan dat de oplevering van de zonnewoningen aan de Huijgensstraat – parallel aan de snelweg A2 – rond de zomervakantie van start gaat. Vervolgens komen de woningen aan de beurt die Heijmans realiseert aan de Einsteinstraat en het Newtonplein.

Volgens woordvoerder Van Boxmeer van projectontwikkelaar Jongen is het niet mogelijk om nog sneller te bouwen. ,,Na de bouwvakvakantie gaan we de eerste huizen opleveren. Ik verwacht dat in oktober, als de koningin komt, een aantal woningen is opgeleverd. Maar we zijn dan echt nog niet overal klaar." Volgens van Boxmeer ligt Jongen op schema en zal het bouwbedrijf net als Heijmans in december klaar zijn.

GEEN ROL
Wethouder Ger van den Oetelaar nam deze week geamuseerd kennis van het bericht over het snellere bouwtempo. ,,Van mij mag er sneller gebouwd worden, maar als het al gebeurt heeft de gemeente hierin echt geen rol gespeeld", aldus Van den Oetelaar. De wethouder weet niet welk programma koningin Beatrix op 18 oktober krijgt voorgeschoteld in Boxtel. ,,We zullen positief reageren op alle vragen die ons vanuit het provinciehuis en de Rijksvoorlichtingsdienst bereiken."

Het karakter van het koninklijk bezoek zal volgens Van den Oetelaar afhangen van de wensen en belangstelling van Beatrix. ,,Als ze geďnformeerd wil worden over water en energie, dan zal ze wellicht de woningen te zien krijgen die nu gebouwd worden. Als er interesse is voor bouwen en mondiale duurzaamheid, dan komt het project aan de Schijndelseweg meer in beeld."

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Beeld van de tweekappers die momenteel gebouwd worden aan de Einsteinstraat.
14 april 2005

Print deze pagina

Terug