TELEVISIEOPNAMEN BIJ RIJTUIGENBEDRIJF IN BOXTEL

'Wendy van Dijk komt niet elke dag
op bezoek'

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Wendy van Dijk, paard Bartje en vader en zoon Adri en Edwin Kelders naderen vanuit de Annastraat de oversteek bij de Baroniestraat. Het einddoel de stoffeerder Sitform in de Ons Doelstraat komt steeds dichterbij.

Voor Edwin Kelders van het Boxtelse bedrijf Kelders Carriage Services begon de week maandag 7 maart op een wel heel bijzondere manier. Een tv-ploeg van het SBS 6-programma Hart in Aktie van presentatrice Wendy van Dijk bracht een bezoek aan de onderneming die gevestigd is aan de Duit. Kelders was een van de hoofdpersonen in een item over de 42-jarige Monique de Bruin uit Rijen, een gehandicapte paardenliefhebster die dringend behoefte had aan een nieuw rijtuig met een goede vering en aangepaste zitting. De redactie van Hart in Aktie ging op onderzoek uit en kwam via internet op het spoor van Kelders.

Nadat het contact tussen de redactie en Kelders was gelegd ging het balletje rollen. De Boxtelaar bleek bereid om mee te werken aan het goede doel en wilde graag een rijtuig schenken aan de Monique de Bruin. Het bedrijf van Kelders importeert rijtuigen uit Polen en verkoopt deze in heel Europa. Maandag stond Kelders tijdens de opnamen voor een van de komende afleveringen van 'Hart in Aktie' oog in oog met de blonde Wendy van Dijk.

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Met de cameraman achter op de bok rijdt Wendy van Dijk het terrein op van stoffeerderij Sitform in de Ons Doelstraat.

,,We weten dat we veel vragen van mensen, maar zijn blij dat Edwin ons wilde helpen en een rijtuig wilde schenken. In ruil daarvoor krijgt hij natuurlijk exposure en wordt er op deze manier reclame gemaakt voor zijn bedrijf”, liet een redacteur van Hart in Aktie maandagochtend weten in het bedrijf van Kelders.

,,Er wordt wel eens gezegd dat mensen tegenwoordig vooral op zichzelf zijn en niets voor een ander overhebben, maar bij dit programma zien we elke keer weer dat het tegendeel waar is en dat men graag iets voor een ander wil betekenen als het erop aankomt. Dat is hartverwarmend. Wendy van Dijk is iemand die zich oprecht betrokken voelt bij de mensen in het programma. Dat kan ook niet anders, want anders houd je het niet lang vol.”

AANGEPASTE STOEL
In de vestiging van Kelders Carriage Services werd maandag een opname gemaakt waarbij Wendy van Dijk Edwin Kelders vroeg of hij wellicht een goed rijtuig kon uitkiezen voor de gehandicapte vrouw uit Rijen, compleet met aangepaste stoel. ,,Ik heb alvast even rondgekeken, maar heb niet zoveel verstand van rijtuigen. Zou jij een goede kunnen uitkiezen?”, vroeg Van Dijk tijdens de opname aan de Boxtelse ondernemer. Kelders toonde de presentatrice daarop het model dat hij uitgezocht had en liet weten dat Van Dijk voor de aangepaste zitting naar het bedrijf Sitform aan de Ons Doelstraat in Boxtel moest gaan, een stoffeerderij waar Kelders veel mee samenwerkt.

De wisselwerking tussen de gelouterde Van Dijk en Kelders verliep uitstekend en binnen een paar takes was de regisseur van het item dik tevreden en kon men door met de volgende opname. Daarbij was het de bedoeling dat Van Dijk al zittend op het rijtuig, begeleid door Kelders en zijn vader Adri en met behulp van het paard Bartje de tocht van de Duit naar de Ons Doelstraat zou maken.

Eerst kregen Van Dijk en paard Bartje de kans om elkaar te wennen, maar Bartje was aanvankelijk onrustig en begon daardoor te steigeren. Edwin en Adri Kelders hadden de grootste moeite om Bartje in bedwang te houden. ,,Ik ben er niet bang voor hoor”, liet Van Dijk daarop weten.

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Stoffeerder Ger de Jong bevestigt een aangepaste stoel op de zitting van het paardenrijtuig. De stoel is bedoeld voor een 42-jarige paardenliefhebster uit het Brabantse Rijen, die aan spierdystrofie lijdt en een been moet missen. Met behulp van deze zitting kan zij toch op uitstekende wijze haar grote hobby uitoefenen. Op de achtergrond pleegt Wendy van Dijk een telefoontje.

Nadat de gewenningsperiode voorbij was, trok Van Dijk de stoute schoenen aan en mengde zij zich met hulp van vader en zoon Kelders in het Boxtelse verkeer. Na een tocht die zonder al te veel problemen verliep, maar wel door de lage snelheid even voor filevorming zorgde op de weg en op veel belangstelling van de voorbijgangers kon rekenen, kwam Van Dijk met haar gevolg aan bij de stoffeerder Ger de Jong van Sitform in de Ons Doelstraat. Ook hier werden opnamen gemaakt, waarbij een nieuwe aangepaste stoel op de zitting geplaatst werd.

,,De mevrouw uit Rijen had dringend behoefte aan een nieuw rijtuig. Haar oude paardenkar veerde niet optimaal en als ze daarop reed, werd ze door elkaar geschud. Er moest een oplossing komen”, aldus een redacteur van Hart in Aktie. ,,Het is de bedoeling dat we het rijtuig vanmiddag gaan afleveren bij Monique de Bruin, vandaar dat zij er nu ook niet bij is. Wanneer de uitzending te zien is, weet ik nog niet precies, ik verwacht over een paar weken. Zaterdag begint het programma weer.”

Monique de Bruin liet één dag na de opnamen weten dat ze 'ontzettend blij' is met de gift uit Boxtel. ,,Toen ze gisteren hier kwamen van Hart in Aktie, was ik helemaal verrast. Ik had altijd zo'n oude kar die nauwelijks veerde en nu mag ik op zo'n prachtig rijtuig rijden met een perfect aangepaste stoel. Ik vind het echt fantastisch en heb er nu al heel wat ritjes mee gemaakt."

Edwin Kelders was blij dat hij iets voor de gehandicapte vrouw uit Rijen heeft kunnen betekenen. Ook het feit dat een bekende televisiepersoonlijkheid bij hem op bezoek kwam, was hem goed bevallen. ,,Het is leuk om mee te maken", aldus Kelders. ,,Het gebeurt toch niet elke dag dat iemand als Wendy van Dijk hier op bezoek komt.”

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De opnames voor het televisieprogramma Hart in Aktie zijn in volle gang. Wendy van Dijk en Edwin Kelders van Kelders Carriage Services voeren een gesprek tussen verschillende fraaie rijtuigen.
10 maart 2005

Print deze pagina

Terug