OPNAMEN VOOR SBS 6-PROGRAMMA 'HART IN AKTIE'

Wendy van Dijk hobbelt met Bartje
door Boxtel

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Wendy van Dijk van het SBS 6-programma 'Hart in Aktie' in gesprek met Edwin Kelders van het Boxtelse rijtuigenbedrijf Kelders Carriage Services.

Televisiepresentatrice Wendy van Dijk was maandag in Boxtel voor een item van het succesvolle en met een Televizierring bekroonde SBS 6-programma Hart in Aktie. Zittend op een rijtuig liet ze zich onder begeleiding van Edwin Kelders van het Boxtelse bedrijf Kelders Carriage Services en zijn vader Adri vanaf de Duit door paard Bartje naar de stoffeerderij Sitform in de Ons Doelstraat vervoeren. Het dier was zenuwachtig en onrustig, waardoor de rit per rijtuig door de Boxtelse straten uitmondde in een spannende en hilarische onderneming...

Zwetend en hijgend wist paard Bartje na een fikse rit, die vanaf de Duit, de Bosscheweg en de rotonde Munsel onder meer voerde over de Achterberghstraat, Baanderherenweg, Van Hugenpothstraat, Annastraat, Pastoor Erasstraat en de Breukselsestraat, Wendy van Dijk veilig af te zetten bij de stoffeerderij in de Ons Doelstraat. Hoewel Bartje (eigendom van Adri Kelders red.) er aardig de sokken in zette, konden hij, vader en zoon Kelders en Wendy van Dijk niet voorkomen dat er sprake was van filevorming achter het rijtuig.

Vele wandelaars, fietsers en automobilisten keken bij het passeren om naar het rijtuig met daarop een blonde dame die tijdens de rit gefilmd werd door een cameraploeg. Of men daadwerkelijk wist dat het hier om Wendy van Dijk ging blijft de vraag, maar het tafereel trok in ieder geval de nodige aandacht.

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Wendy van Dijk en Edwin Kelders tijdens de opnamen voor het SBS 6-programma Hart in Aktie.

SPIERZIEKTE
De opnamen in Boxtel voor Hart in Aktie maken deel uit van een item over de 42-jarige Monique de Bruin uit het Brabantse Rijen, die aan spierdystrofie lijdt en een been mist. Ze is een groot paardenliefhebster en had dringend behoefte aan een nieuw rijtuig met een goede vering en een aangepaste zitting om haar hobby op een goede manier uit te kunnen oefenen.

De redactie van het SBS 6-programma ging op zoek voor De Bruin en kwam uit in Boxtel bij Edwin Kelders van Kelders Carriage Services, die bereid bleek om een rijtuig met een waarde van 4.500 euro te schenken aan het goede doel. Stoffeerder Ger de Jong van stoffeerderij Sitform in Boxtel, een bedrijf waar Kelders nauw mee samenwerkt, zorgde voor de aangepaste zitting. De stoffeerder heeft de stoel aangepast voor De Bruin zodat er een verlengde zit ontstaat.

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Wendy van Dijk maakt zich klaar voor de rit met het rijtuig.

Voorafgaand aan de rit door Boxtel had Van Dijk al dapper gezegd dat ze niet bang uitgevallen was. De blonde presentatrice bezondigde zich niet aan grootspraak, zo bleek even later. Ook toen het paard bij het rijtuigenbedrijf van Kelders aan de Duit een paar keer flink steigerde, bleef Van Dijk uiterlijk kalm. Met een cowboyhoed op het hoofd en de teugels losjes in de handen bleef ze tijdens de rit met een glimlach op het rijtuig zitten.

Edwin Kelders, die het hele stuk door Boxtel naast Bartje liep om het dier in toom te houden, kwam uiteindelijk met rood aangelopen hoofd en bijna net zo zwetend als het paard van zijn vader bij stoffeerderij Sitform aan. In de televisie-uitzending zal het gezwoeg en gezweet van vader en zoon Kelders waarschijnlijk niet zichtbaar zijn, maar lijkt het of Van Dijk geheel zelfstandig, probleemloos en ontspannen met Bartje door Boxtel trekt.

Elders in deze krant en op www.brabantscentrum.nl een verslag in woord en beeld over de opnamen van 'Hart in Aktie'.

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Wendy van Dijk begint samen met paard Bartje aan haar tocht van het rijtuigenbedrijf Kelders Carriage Services aan de Duit in Boxtel naar de stoffeerderij Sitform aan de Ons Doelstraat. Achterop de bok houdt Adri Kelders, de vader van Edwin, een oogje in het zeil.
10 maart 2005

Print deze pagina

Terug