NOODLOTTIG VERKEERSONGEVAL IN ACHTERBERGHSTRAAT

Tractor met tankwagen overrijdt fietsster

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De Boxtelse brandweer verleende maandagmiddag assistentie door de plek van het noodlottig ongeval af te schermen met een tent.

Maandag 14 februari is omstreeks 13.45 uur de 89-jarige zuster Bertha Bressers om het leven gekomen bij een verkeersongeval in de Achterberghstraat. Op de fiets passeerde zij een tractor met gierwagen die langs de kant van de weg stond geparkeerd om water te pompen uit de volgelopen kelder van het nieuwbouwcomplex De Rentmeester. Achter de aanhanger moet ze zijn gestopt. Toen de trekker met giertank achteruitreed is het slachtoffer overreden.

De chauffeur, een 35-jarige Gemondenaar die werkzaam is voor het aannemingsbedrijf Gaakeer in zijn woonplaats, heeft de fietsster zien passeren en haar gegroet. Zuster Bertha kwam vanuit de richting van woonzorgcentrum Molenweide, waar ze sinds 1998 woonde.

Volgens zijn verklaring op het politiebureau heeft de chauffeur van de trekker even gewacht met achteruitrijden om de vrouw in de gelegenheid te stellen voorbij te rijden. Waarom de fietsster stil is gaan staan, is voor de politie een raadsel.

De trekker en tankwagen voldeden aan de voorschriften als het gaat om spiegels en signaleringssystemen, meldde woordvoerder Bart van der Westen van het politiedistrict Aa en Dommel. De voertuigcombinatie stond aan de linkerkant van de weg met zijn neus in de richting van de Dommelbrug. Om zijn volle watertank te kunnen gaan legen, moest de chauffeur eerst een stukje teruguitrijden.

De politie was snel ter plaatse omdat men op de nabijgelegen rotonde een verkeerscontrole hield. Ook een team van de dienst verkeersongevallenanalyse is ter plekke geweest voor onderzoek. De brandweer werd ingeschakeld om de plek des onheils voor het publiek af te schermen met een tent. De Achterberghstraat was enkele uren afgesloten voor het verkeer.

Leerlingen van de Molenwijkschool, sinds kort gehuisvest in het tegenovergelegen gebouw van de vroegere MLK-school De Speelman, hebben niets van het voorval meegekregen. Wel werden zij uit voorzorg bij het uitgaan van de school via een zijuitgang buiten gelaten.
17 februari 2005

Print deze pagina

Terug