POSTKANTOOR BOXTEL BOEKT VERKOOPRECORD

Massale toeloop op concertkaartjes U2

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Kort voor 10.00 uur is het dringen geblazen voor de deur van het Boxtelse postkantoor.

De voorverkoop van concertkaartjes voor de optredens van de Ierse rockband U2 in Amsterdam heeft ook in Boxtel alle records gebroken. Nooit eerder probeerden zoveel muziekliefhebbers bij het postkantoor kaartjes te bemachtigen. Meer dan 220 fans stonden zaterdagochtend in de rij voor een kaartje, na 140 transacties waren de drie concerten in de ArenA uitverkocht.

Bij alle voorverkoopadressen stonden in de nacht van vrijdag op zaterdag lange rijen fans te wachten. In Boxtel nestelde een groep van negen U2-fans uit Schijndel zich vrijdagavond rond half negen al voor de deur van het postkantoor. Ze waren uitgeweken naar Boxtel omdat in hun woonplaats geen verkooppunt is van Ticketservice. Rond tien uur arriveerde de volgende fan, daarna werd het steeds drukker.

,,We hebben ons prima vermaakt", vertelt Robert van den Dolder uit Schijndel, die bij de groep van negen hoort. ,,Met drinken, kletsen en muziek draaien kom je de tijd wel door. Op een gegeven moment hebben we op straat een wedstrijdje slaapzaklopen gedaan." Foto's van dat wedstrijdje op de Boxtelse keien staan op de website van de officiŽle Nederlandse U2-fanclub.

Van den Dolder geeft aan dat de politie regelmatig heeft gesurveilleerd. ,,Heel plezierig omdat er bij het postkantoor alleen maar mensen liggen die heel veel contant geld op zak hebben." De prijs van de kaarten varieerde van 50 tot 70 euro en heeft tot veel kritiek geleid. Het CDA gaat in de Tweede Kamer zelfs vragen stellen over de woekerprijzen. Ook wordt door de politiek gepleit voor nieuwe maatregelen tegen zwarthandel. Voordat de voorverkoop van start ging, werden kaartjes al voor meer dan 200 euro te koop aangeboden op internet.

LIEDJES ZINGEN
De voorverkoop van U2-kaartjes heeft alle records van het Boxtelse postkantoor gebroken. In het verleden stonden er al eens lange rijen voor concerten van de Rolling Stones, Bruce Springsteen en U2. Tijdens de concertreeks van Marco Borsato, vorig jaar in De Kuip, verkocht het postkantoor in Boxtel meer dan zevenhonderd kaartjes. ,,Dit keer was het extreem druk", zegt Rinus Klomp van het postkantoor. ,,Maar problemen hebben zich niet voorgedaan. Het U2-publiek is rustig en onze buren hebben nergens last van gehad."

Klomp vertelt dat de medewerkers van het postkantoor met plezier concertkaartjes verkopen. ,,Het is hartstikke leuk om te doen. We laten telkens tien mensen binnen, zodat aan de balie rustig alle transacties verwerkt kunnen worden. Ik denk dat we zo'n 140 mensen hebben kunnen helpen, daarna was alles op." Daarmee heeft het postkantoor in korte tijd 840 kaarten verkocht, een record. Klomp: ,,Sommige fans waren zů blij met hun kaartjes, dat ze in het postkantoor spontaan liedjes gingen zingen."

Robert van den Dolder is ook blij. Hij heeft geen last meer van de naweeŽn van een nachtje opblijven voor U2. Op woensdag 13 juli wil hij er weer vroeg bij zijn. Dan speelt U2 in de Amsterdam ArenA. ,,We vertrekken 's morgens heel vroeg omdat we vooraan willen staan." De wereldtournee van U2 start in maart in San Diego in de Verenigde Staten, waar tijdens 21 stadionconcerten 370.000 toeschouwers worden verwacht. De Europese tournee start in juni in het Koning Boudewijn Stadion te Brussel. U2 speelt op 13, 15 en 16 juli in Amsterdam.

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De eerste U2-kaartjes rollen uit de computer. Per persoon konden maximaal zes kaartjes worden afgenomen. De duurste kaarten kostten 70 euro.
10 februari 2005

Print deze pagina

Terug