CARNAVAL ZONDER WANKLANK IN EENDENGAT

Prins Antonio ziet graag fitte waggelaars

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Prins Antonio hangt bij café Den Boer met de voltallige prinsenvereniging aan de rekstok.

Prins Antonio van Eendengat heeft dinsdagmiddag 8 februari het goede voorbeeld gegeven in zijn ludieke fitnessoffensief. Op uitnodiging van burgemeester Jan van Homelen ging de Boxtelse carnavalsvorst samen met de andere leden van prinsenvereniging De Waggelaars zonder blikken of blozen aan de rekstok hangen. ,,Ik hou wel van fitte waggelaars."

Burgemeester Van Homelen greep de overdracht van de sleutels van Eendengat zaterdagmiddag op de Markt aan om prins Antonio een opdracht mee te geven. Verwijzend naar de elf geboden van Eendengat die Antonio liet opnemen in carnavalskrant De Wammes, riep Van Homelen de prins op om het goede voorbeeld te geven en elf minuten aan de rekstok te gaan hangen.

Die rekstok werd niet, zoals de burgemeester voorstelde, opgehangen in het huis van prins Antonio omdat daar onvoldoende ruimte is om de voltallige prinsenvereniging te laten fitnessen. De plaatselijke sportscholen waren bovendien gesloten, net als de diverse gymnastieklokalen. ,,Om die reden hebben we gekozen voor mijn stamcafé Den Boer aan de Corpus", vertelt de prins. ,,Ik neem aan dat de burgemeester daar geen problemen mee zal hebben."

Om elf minuten over één hing de complete prinsenclub tussen de druivenranken van het caféterras. De vereiste tijd van elf minuten werd niet gehaald omdat de geïmproviseerde rekstok niet bestand bleek tegen het gewicht van een complete raad van elf, het bestuur en de nar. Extra trainingen in een sportschool zullen de komende maanden uitwijzen of het fitnessoffensief van Antonio vruchten afwerpt.

De prins van Eendengat verklaarde dat het carnavalsfeest dit jaar bijzonder goed en zonder wanklank is verlopen. ,,Overal waar we komen is het druk en gezellig en ik durf te stellen dat carnaval nog steeds springlevend is, ook in Eendengat." Dat zegt ook president Bert Jongeneel van De Waggelaars, die dinsdag terugkeek op een drukke carnavalsperiode met mooie optochten en uitstekende weersomstandigheden.

Prins Antonio liet doorschemeren dat hij blij is met de steun van de diverse muziekgezelschappen. ,,Na het wegvallen van de hofkapel hebben we de leegte uitstekend kunnen opvangen. Het is heel fijn dat overal waar we komen muziekskes zijn die voor extra sfeer zorgen. Natuurlijk beschik je als prins graag over een eigen hofkapel, maar met medewerking van groepen als de Red River Band, De Volle Bloas, 't Muzotske en al die anderen is het ook heel gezellig."

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: In opdracht van burgemeester Jan van Homelen moest prins Antonio elf minuten aan de rekstok hangen. Het terras van café Den Boer was er niet tegen bestand...
10 februari 2005

Print deze pagina

Terug