WETHOUDER LEGT ANDERMAAL EERSTE STEEN

Bouw ’In Goede Aarde’ vordert gestaag

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Beeld van de zonnewoningen die parallel aan de rijksweg A2 worden gebouwd. Op de achtergrond zijn de twee markante villa's zichtbaar die deel uitmaken van het complex muurwoningen.

De bouw van de duurzame Boxtelse woonwijk In Goede Aarde vordert gestaag. Nadat enkele weken geleden op officiële wijze de eerste sleutel van de eerste fase werd uitgereikt, wordt volgende maand de symbolische eerste steen gelegd voor de tweede fase. Wethouder Ger van den Oetelaar zal deze handeling verrichten.

Terwijl de meeste woningen die zijn gebouwd in de eerste fase zijn opgeleverd, wordt op diverse fronten gewerkt aan de huizen van de tweede fase. Zowel de firma Heijmans als de firma Jongen werkt aan de bouw van een groot aantal vrijstaande huizen, tweekappers en rijtjeshuizen. Het merendeel van de woningen is verkocht. Vooral de bouw van de zonnewoningen parallel aan de rijksweg A2 verloopt voorspoedig.

Van den Oetelaar is optimistisch over het bouwtempo. Hij vertelde deze week dat de uitwerking van de plannen voor deelplan De Hoeven in volle gang is. In dit deelplan is ruimte voor vrijstaande woningen; alle kavels zijn verkocht. Het deelplan Het Groenland aan de Einsteinstraat is minder in trek; de grote kavels zijn in bijna alle gevallen nog beschikbaar. Van den Oetelaar is er echter van overtuigd dat de kavels uiteindelijk verkocht worden.

Maandag 14 februari zal de wethouder de symbolische eerste steen leggen voor de woningen die de firma Heijmans momenteel realiseert. De toekomstige bewoners zijn deze week uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de plechtigheid. Voorafgaand aan de eerste steenlegging kunnen de bewoners hun in aanbouw zijnde huis bezichtigen. Aansluitend wordt bij De Kleine Aarde een bijeenkomst belegd waar de architect een toelichting zal geven op zijn plannen. De bewoners krijgen de kans om kennis te maken met hun toekomstige buren.
27 januari 2005

Print deze pagina

Terug