VEEL SPONSORACTIES VOOR SLACHTOFFERS TSUNAMI

Schooljeugd in Esch schildert voor AziŽ

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Leerlingen van basisschool Sint-Willibrordus in Esch maken schilderijen voor een kunstveiling. De opbrengst gaat naar giro 555.

Een groep van 85 leerlingen van basisschool Sint-Willibrordus in Esch heeft gistermiddag schilderijen gemaakt voor AziŽ. De kunstwerken worden zaterdag 15 januari geveild in dorpshuis De Es. De opbrengst gaat naar giro 555 van de samenwerkende hulporganisaties.

,,Super, echt super!". Noor Janssen is dolenthousiast over het succes van de schilderactie op de Essche basisschool. Nadat ze met Hannie Vugs inschrijfformulieren had uitgedeeld onder de schooljeugd, stroomden de aanmeldingen binnen. De school stelde het gebouw aan de Postelstraat belangeloos ter beschikking aan de schilderende kinderen. Dat doet ook dorpshuis De Es, waar zaterdag de veiling wordt gehouden. De medewerkers komen gratis werken.

,,Het idee voor de actie is geboren toen ik vorige week zat te luisteren naar Radio 555", vertelt Janssen. ,,Ik had natuurlijk een machtigingsformulier in kunnen vullen, maar ik vond dat Esch als gemeenschap iets moest doen voor AziŽ. In Esch werd nog niets gedaan en dat past niet bij dit actieve dorp." Met Hannie Vugs werden schilderspullen ingekocht, de verf en de kwasten kregen ze van sponsors. ,,We zoeken alleen nog een sponsor voor de verfdoeken", aldus Janssen.

De Essche kinderen hebben in groepsverband of individueel schilderijen gemaakt, waarvan het merendeel zaterdagmiddag vanaf 16.00 uur wordt verloot in De Es. Veilingmeester Gerrie van der Mee zal proberen zoveel mogelijk geld los te peuteren bij de bezoekers. Onder de veilingstukken bevinden zich ook de kunstwerken die de kleuterklassen gezamenlijk hebben gemaakt. Janssen: ,,Dat zijn drie hele grote schilderijen waaraan alle kleuters hebben meegewerkt."

De actie van de Essche schooljeugd is een van de vele initiatieven die ook in de regio Boxtel worden ondernomen. Tal van ondernemers organiseren acties waarbij een deel van de omzet wordt gedoneerd aan giro 555. In Boxtel wordt zondag 16 januari een sponsorloop gehouden door Tiga Sport & Dans. Burgemeester Jan van Homelen geeft het startschot.
13 januari 2005

Print deze pagina

Terug