VERRASSING VOOR BEWONERS IN GOEDE AARDE

Aansporing om duurzaam te leven

© Brabants Centrum

OP DE FOTO: Van de tweede serie muurwoningen, die parallel aan de rijksweg A2 wordt gebouwd, is de benedenverdieping grotendeels opgetrokken.

De mensen die een koopwoning hebben betrokken in de eerste fase van het nieuwbouwplan In Goede Aarde en zij die dit binnenkort gaan doen, ontvingen dinsdagavond uit handen van wethouder Ger van den Oetelaar een verrassingspakket dat moet aansporen om duurzaam te gaan leven.

Duurzaamheid zit niet alleen in de gebruikte materialen waarmee jullie huizen zijn gebouwd. Duurzaamheid moet ook vorm krijgen in de wijze waarop je woont en leeft", hield Van den Oetelaar de circa vijftig bezoekers in het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis voor.

GRATIS HAAG
Een week nadat op symbolische wijze de eerste sleutel was uitgereikt van de door het Geldropse aannemersbedrijf Jongen gebouwde huizen, werden de bewoners in het gemeentehuis feestelijk ontvangen en getrakteerd op een verrassingspakket. Huub Thorissen en zijn echtgenote MariŽlle Baaijens kregen als eersten het pakket uitgereikt. Vanuit hun voormalige woning aan de Berkengaard hebben zij een maand geleden hun nieuwe koophuis aan de Huygensstraat 26 betrokken. Het tweetal heeft het er prima naar de zin.

© Brabants Centrum

OP DE FOTO: De nieuwbouwwijk In Goede Aarde raakt steeds meer bevolkt. In de omgeving van het Newtonplein werden deze week meubels met aanhangers aangevoerd.

,,Een ruime en lichte woning, goed geÔsoleerd en geventileerd. Het bevalt ons er heel goed", vertelt MariŽlle enthousiast. Haar man is onderwijl nieuwsgierig wat in de doos zit. ,,Kijk, een klusshirt met ludieke opdruk. Komt altijd van pas; ik moet nog tal van dingen ophangen in huis."

Met een tegoedbon kunnen Huub en MariŽlle bij buurman De Kleine Aarde een gratis beukenhaag afhalen voor een erfafscheiding. En in een gids staan de 'groene' streekproducten vermeld die in de Meierij te koop zijn. Een zogeheten nee-neesticker moet ongewenst reclamedrukwerk uit de brievenbus weren. ,,Leuk initiatief om zo'n pakket weg te geven. Ja, ik heb wel feeling met duurzaamheid. Het is een kleine moeite om milieubewust door het leven te gaan."

VOLOP BOUWEN
In zijn toespraak benadrukte wethouder Van den Oetelaar dat de gemeente Boxtel momenteel de aantallen woningen kan bouwen die gepland zijn. ,,Sinds tien jaar zijn niet zoveel nieuwe huizen beschikbaar gekomen. Ook de komende twee jaren zullen nog veel woningen opgeleverd worden. Dat is een goede zaak."

De wethouder wees erop dat ook starters op de woningmarkt niet vergeten worden. ,,Op aandringen van de gemeenteraad komen voor deze groep huizen beschikbaar in het deelplan Zonnegolven 3." Namens bouwbedrijf Jongen sprak directeur Leo van der Elsen de hoop uit dat zijn medewerkers over een jaar de bouwwerkzaamheden afgerond hebben. ,,Vůůr Kerstmis 2005 verwacht ik dat de overlast die u ondervindt, achter de rug is. Als de winter blijft zoals die nu is, moet dat lukken. Dan kunnen we doorwerken."

© Brabants Centrum

OP DE FOTO: Beeld van de achterkant van de muurwoningen aan de Huygensstraat. Ze vormen een afscheiding tussen de wijk In Goede Aarde en de voetbalvelden in sportpark Munsel.
16 december 2004

Print deze pagina

Terug