GEDEPUTEERDEN NEMEN UITKIJKPOST IN GEBRUIK

Uitkijktoren siert Dommeldal in Liempde

© Brabants Centrum

OP DE FOTO: Sfeerbeeld van de uitkijktoren aan de Meulekensweg in Liempde.

De uitkijktoren in het Dommeldal van Liempde is klaar. Donderdag 9 december wordt de uitkijktoren in gebruik genomen door scheidend gedeputeerde Lambert Verheijen van de provincie Noord-Brabant en diens opvolger, Annemarie Moons. De toren biedt een indrukwekkende kijk op het Dommeldal.

Het bouw van de uitkijktoren is een initiatief van de stichting Het Brabants Landschap, die volgens een woordvoerder de meest geschikte plek voor een dergelijke uitkijkpost heeft gevonden aan de Meulekensweg in Liempde. ,,Deze plek geeft de beste indruk van het Dommeldalgebied. De zichtlijnen zijn hier schitterend", aldus de woordvoerder.

De uitkijktoren werd gerealiseerd binnen het Interregproject Het Groene Woud-Groen Hageland. In dat project worden in de Meierij en in de Vlaamse regio Hageland tientallen landschapsprojecten gerealiseerd. De totale kosten van de uitkijktoren bedroegen zo'n 45.000 euro, de helft daarvan werd betaald via het met Europees geld opgezette Interregproject. De andere helft was voor rekening van Het Brabants Landschap.

Tijdens de ingebruikname van de uitkijktoren zal Lambert Verheijen op symbolische wijze zijn laatste daad verrichten als gedeputeerde. ,,Verheijen is altijd een groot voorvechter geweest van de totstandkoming van Het Groene Woud. Door de uitkijktoren samen met zijn opvolger te onthullen, draagt hij als het ware het stokje over aan Annemarie Moons."

Het Brabants Landschap heeft bij de uitkijktoren enkele kleinschalige voorzieningen voor recreanten getroffen, zoals fietsenrekken, bankjes en een informatiebord. De naam van de uitkijktoren wordt op 9 december onthuld.
25 november 2004

Print deze pagina

Terug