CENTRUMGEBIED SELISSENWAL ENORME BOUWPUT

Bouwplan Rentmeester nadert
hoogste punt

© Brabants Centrum

OP DE FOTO: Luchtopname van deelplan Rentmeester in het centrumgebied van de wijk Selissenwal. Het appartementencomplex bereikt binnenkort het hoogste punt; de eerste woningen worden in april opgeleverd. (Luchtfoto: Brabants Centrum).

Het centrumgebied van de wijk Selissenwal is uitgegroeid tot de grootste bouwput van Boxtel. In het plangebied De Heerewaerde wordt momenteel gebouwd aan de complexen Rentmeester en Banier. De bouw van het deelplan Ridder start begin 2005, later volgt invulling van het deelplan Baanrots.

Het deelplan Rentmeester aan de Achterberghstraat heeft bijna het hoogste punt bereikt. Woonstichting Sint-Joseph laat weten dat rond de jaarwisseling de vlag in top gaat. Het metselwerk is inmiddels gevorderd tot de derde verdieping. De gaten in de gevels worden met plastic dichtgemaakt, zodat de bouwvakkers ook in de winterperiode kunnen doorwerken. Het deelplan Rentmeester wordt in april of mei 2005 opgeleverd. Medio oktober hebben alle belangstellenden een appartement mogen kiezen. Op dit moment zijn nog acht sociale en vijftien vrije sector-huurwoningen beschikbaar.

De bouw van het deelplan Banier rond kerktoren Magere Josje vordert gestaag. Volgens Sint-Joseph moeten de woningen aan de Baanderherenweg aan het einde van dit jaar gevorderd zijn tot de vloer van de tweede verdieping. Van de appartementen boven de winkels aan de Van Beekstraat moet dan de vloer van de eerste verdieping klaar zijn. Op dit moment zijn in het plan Banier 39 van de 48 appartementen verkocht. Van de stadswoningen is slechts één woning verkocht.

RIDDER EN BAANROTS
Het derde deelplan dat wordt gerealiseerd vormt het complex Ridder aan de Van Beekstraat en de Dommel. Zodra de grond bouwrijp gemaakt is, start de bouw. Het begin van de bouw hangt volgens Sint-Joseph samen met de definitieve aankoop van de grond, de verkoopresultaten en de sloop van basisschool De Walpoort. De verkoop van de in totaal 47 appartementen, 16 stadswoningen en 4 Dommelvilla's is half oktober gestart. Bij de diverse makelaars liggen momenteel twintig opties tot koop.

Op dit moment is nog niet bekend wanneer gestart kan worden met de bouw van het complex Baanrots op de hoek van de Baanderherenweg en de Achterberghstraat. ,,Binnen de stuurgroep Selissenwal wordt gewerkt aan een invulling voor dit complex die past binnen het vigerende bestemmingsplan", aldus Sint-Joseph.

Wethouder Anton van Aert zal hedenavond, donderdag 18 november in De Walnoot informatie verstrekken over de bouw van het wijkvoorzieningencentrum in het hart van het plangebied De Heerewaerde. In dat centrum is ruimte voor de nieuwe Prinses Amaliaschool en gemeenschapshuis De Walnoot.

Vooruitlopend op overleg met schoolbestuur Sint-Christoffel wilde de wethouder deze week niet ingaan op de laatste ontwikkelingen binnen de zogenaamde onderwijscarrousel. Na de verhuizing van De Speelman moet de Molenwijkschool verkassen naar de Achterberghstraat. De Walpoort verhuist tijdelijk naar 't Ronduutje totdat de nieuwbouw in het centrumgebied van de wijk Selissenwal klaar is.
18 november 2004

Print deze pagina

Terug