'ROOIE SLOOT' VERKOOPT HORECABEDRIJF

Zaal Marktzicht maakt plaats voor appartementen

© Brabants Centrum

OP DE FOTO: Zaal Marktzicht (links) gaat na carnaval 2005 tegen de vlakte. Op deze plaats worden appartementen gebouwd die aansluiten op de bestaande bebouwing van De Beiaard (achtergrond).

Na carnaval 2005 verlaten Gerard en Riky van der Sloot-Kelders het Boxtelse horecabedrijf Marktzicht. Vorige week is overeenstemming bereikt met brouwerij Heineken die café- en zalenbedrijf overneemt. De grote zaal wordt gesloopt en maakt plaats voor appartementen. De twee woonhuizen naast de huidige kroeg aan de Markt worden omgebouwd tot een grand café.

Donderdag zijn alle verenigingen die hun thuisbasis in Marktzicht hebben, door het Boxtelse kasteleinspaar geïnformeerd over de veranderingen die plaats gaan vinden. Die hebben met name gevolgen voor de twee carnavalsverenigingen die er thuis zijn en de vogelvereniging. De vogeltentoonstelling zoals die afgelopen weekeinde in Marktzicht werd gehouden, zal in de toekomst elders onderdak moeten vinden. Datzelfde geldt voor de wekelijkse kienavonden die CV De Natneuzen organiseert. Een evenement als de installatie van Prins Carnaval, dat zaterdag 13 november door The Red River Band in Marktzicht wordt georganiseerd, zal ook niet meer plaats kunnen vinden.

FEESTZAAL WEG
Al eerder maakte Van der Sloot bekend dat hij zijn bedrijf van de hand wilde doen. Tot die conclusie kwam hij, toen bleek dat geen van zijn vier dochters de horecazaak wilde overnemen. Aanvankelijk zocht hij een huurder die de bedrijfsvoering op dezelfde voet zou doorzetten. Dat streven bleek echter een illusie, erkent Van der Sloot.

Het is voor een startende ondernemer niet of nauwelijks op te brengen om zo'n groot bedrijfspand te huren. ,,Het horecapubliek is in de loop van de jaren erg veranderd. Er is veel minder behoefte aan een feestzaal dan vroeger. Toen we de zaal in 1974 bouwden, was er behoefte aan. We hebben hier gouden tijden beleefd. Tegenwoordig is er veel minder vraag naar een feestzaal", stelt de 62-jarige kroegbaas, die in Boxtel en omgeving bekend staat als 'de rooie Sloot'. Van der Sloot heeft zijn bedrijf verkocht aan de brouwerij waarvan hij jarenlang de dranken inkocht: Heineken.

,,We blijven tot en met carnaval in de zaak. Het weekeinde na carnaval, 12 en 13 februari nemen we afscheid van onze klantenkring. Vervolgens gaat het café drie weken dicht en wordt de zaal afgebroken. De brouwerij laat op die plaats appartementen bouwen. Met een poort wordt een onderdoorgang gecreëerd die toegang geeft tot een binnenplaats waar het café bevoorraad kan worden", weet de kastelein die samen met zijn echtgenote in 1970 achter de tap van Marktzicht kwam te staan.

NIEUW GRAND CAFE
Café Marktzicht blijft in de huidige vorm bestaan. De twee woonhuizen die aan de noordkant aan het café grenzen (momenteel bewoond door het kasteleinsechtpaar en een van de dochters) worden samengetrokken en verbouwd tot een grand café, waar waarschijnlijk ook gegeten kan worden. De komst van een nieuw café aan de Markt past in het bestemmingsplan van de gemeente Boxtel, die horecabedrijven het liefst geconcentreerd ziet rondom de Markt. Discotheek De Leste Stuiver – die sinds 1986 eigendom is van Van der Sloot - blijft in de bestaande opzet gehandhaafd. Wie de drie horecabedrijven gaat exploiteren is nog niet bekend, maar het lijkt erop dat het verschillende uitbaters gaan worden.

© Brabants Centrum

OP DE FOTO: De twee woonhuizen aan de Markt tussen snackroom Mikies en café Marktzicht worden omgebouwd tot een nieuw grand café.
11 november 2004

Print deze pagina

Terug