BOUWBEDRIJF JONGEN START OPLEVERING

Eerste bewoners betrekken In Goede Aarde

© Brabants Centrum

OP DE FOTO: In de Huygensstraat van het plan In Goede Aarde zijn recent de eerste woningen opgeleverd.

Bouwbedrijf Jongen uit Geldrop is donderdag gestart met de oplevering van de eerste woningen in de duurzame Boxtelse woonwijk In Goede Aarde. Wekelijks worden de komende maanden vrijstaande woningen, tweekappers en starterswoningen opgeleverd. Binnenkort start Jongen met de tweede fase.

Na de oplevering van de eerste drie vrijstaande woningen volgt wekelijks een handjevol woningen dat wordt overgedragen aan de kopers. Volgens senior projectontwikkelaar Hugo van Boxmeer van bouwbedrijf Jongen is een complex opleveringsschema opgesteld, waarop de gereedkoming van de diverse woningen staat vermeld.

Van Boxmeer verwacht dat Jongen zeker tot na Kerstmis woningen zal opleveren. ,,We hebben in de eerste fase in drie bouwstromen gewerkt, die elk door een aparte uitvoerder werden aangestuurd. Telkens als enkele woningen gereed zijn, worden ze overgedragen." De projectontwikkelaar geeft aan dat de overdracht van de vrijstaande woningen de start vormde van een lange reeks opleveringen.

Na de oplevering van de vrijstaande woningen (type G1) worden sinds dinsdag iedere week tweekappers opgeleverd (type E1). Verder komen de starterswoningen (type J) ook in beeld voor oplevering. ,,Volgens schema leveren we iedere week op woensdag twee en op vrijdag drie woningen op. Dat betekent dus gemiddeld vijf starterswoningen per week", aldus Van Boxmeer.

De projectontwikkelaar van Jongen geeft aan dat ook de woningen van het type I aan de Tamboer binnenkort in aanmerking komen voor oplevering. Binnen enkele weken verwacht Van Boxmeer dat zijn bedrijf samen met de gemeente Boxtel een officiële oplevering houdt. Daarbij zal op symbolische wijze de 'eerste' woning in de wijk In Goede Aarde worden overgedragen.

Verder werkt Jongen aan de voorbereiding van fase 2 in de wijk In Goede Aarde. ,,We hebben de piketpaaltjes geslagen en de graafmachines gaan op zeer korte termijn aan de slag om ruimte te maken voor de funderingen. Bouwbedrijf Heijmans is enkele weken geleden al begonnen met de bouw van een groot aantal woningen in de tweede fase. Deze woningen worden in het najaar van 2005 opgeleverd.

© Brabants Centrum

OP DE FOTO: In de nieuwe wijk In Goede Aarde zijn de eerste bewoners neergestreken. Edwin en Cécile van Putten steken de handen uit de mouwen.
4 november 2004

Print deze pagina

Terug