JAARFEEST KBO VOL BRABANTS VERMAAK

Ouderen genieten van muziek en humor

© Brabants Centrum

OP DE FOTO: Het trio Gebroeders van Heez vermaakt het publiek tijdens het jaarfeest van de Katholieke Bond van Ouderen.

Een goed gevulde zaal, de nodige hapjes en drankjes en veel gezellige muziek. Het jaarfeest van de Katholieke Bond van Ouderen (KBO) afdeling Boxtel was weer een groot succes. Zo’n 350 leden verzamelden zich dinsdagmiddag in het Jacob-Roelandslyceum om niks van het jaarlijkse spektakel te missen. Met name de optredens van de muzikale formatie Gebroeders van Heez zorgden voor een hoop hilariteit bij het publiek.

Na de eucharistieviering in het schoolgebouw aan de Grote Beemd, opende KBO-voorzitter Jos Scheepers het jaarfeest. Ook wethouder Anton van Aert beklom het podium voor een korte toespraak. Gezellig keuvelend luisterde het publiek naar de woorden.

Toen vervolgens het trio Gebroeders van Heez het podium betrad, ging het publiek er lekker voor zitten en leek klaar voor een middagje Brabants vermaak. Ook de entertainers hadden er zin in: ,,Het is fijn om voor de KBO op te treden. Ook omdat we zelf tot de ’vitale grijzen’ horen”, lachte de zanger door de microfoon. Na de muzikale en komische introductie was het ijs gebroken en zong de formatie het eerste lied: ’t Harmonieke van Bergeijk’. Dat bleek een goede keuze want de KBO’ers zongen uit volle borst mee.

KAPPERTJE KOLEN
Terwijl de drankjes in de zaal werden geserveerd, vermaakte het trio het publiek behalve met muziek ook met komische sketches en leuke anekdotes. Oud-Boxtelaar Eric Kolen vertelde onder andere over de kapsalon van zijn vader en had daarmee de lachers op zijn hand. ,,Maar we gaan nu snel weer zingen, want muziek is veel skonner dan duizend woorden”, kondigde hij het volgende lied in dialect aan. Ook ’Bier’ werd goed ontvangen en geamuseerd keek het publiek toe.

Mevrouw Van Lamoen was samen met twee vriendinnen naar het jaarfeest gekomen, een traditie die zij naar eigen zeggen al jaren in stand houdt. ,,Het is heel leuk, gezellig en ieder jaar ga ik er heen”, vertelde ze. Ook het contact met de andere bezoekers is een reden voor de Boxtelse om het feest bij te wonen. In de zaal zitten her en der bekenden van het KBO-lid. ,,Ik ben bij gym en koersballen dus dan ken je vanzelf al wat mensen.”

TEVREDEN
Behalve de Gebroeders van Heez zorgde ook het Boxtelse ouderenorkest Da Capo voor de muzikale omlijsting. Dat nam het gedeelte tijdens de pauze en de afsluiting voor zijn rekening. Onder het genot van een worstenbroodje genoot het publiek van dit afsluitende muzikale optreden.

,,350 Mensen is een mooi aantal”, vertelde voorzitter Scheepers terwijl hij tevreden de zaal inkeek. ,,Je merkt ook dat de mensen elkaar leren kennen want als ze beginnen te keuvelen is het moeilijk om ze even stil te krijgen”, grinnikte hij.

Een half jaar geleden is de evenementencommissie met de eerste voorbereidingen voor het jaarlijkse KBO-feest begonnen en volgens Scheepers zijn zo’n vijfentwintig vrijwilligers bij de organisatie betrokken. Wat hem betreft voldoet het jaarfeest aan de wensen van de doelgroep. Muziek is daarbij een onmisbare vereiste: ,,Een goede vrolijke noot, dat is waar de mensen voor komen.”

© Brabants Centrum

OP DE FOTO: Oud-Boxtelaar Eric Kolen, lid van de Gebroeders van Heez, vertelde leuke anekdotes over zijn vroegere woonplaats waar zijn vader een kapsalon runde.
28 oktober 2004

Print deze pagina

Terug