SPELLETJESMIDDAG VOOR LEERLINGEN 'DE WILGENBROEK'

Vijfhonderd kinderen vieren opening brede school Oost

© Brabants Centrum

OP DE FOTO: Kinderen van basisschool De Spelelier laten ballonnen op vanaf de speelplaats.

Proostend met een glas 'champagne' en snoepend van een reuzentaart. Zo luidden de leerlingen van sbo-school De Maremak woensdag 20 oktober de feestelijke openingsdag van brede school De Wilgenbroek in. Maar zij niet alleen. Alle participanten van de brede school vierden feest. Dus voor iedereen was er taart met champagne. Tijdens de vrije woensdagmiddag kwamen veel kinderen terug naar school om niks van de feestelijkheden en spelletjes te missen. Met een strippenkaart in de hand namen zij deel aan de diverse activiteiten van de kindermiddag.

Op alle speelplaatsen die het schoolgebouw De Wilgenbroek omringen, lieten de kinderen woensdagmorgen hun ballonnen los. Daarna streken zij neer in hun klaslokaal om de tanden te zetten in enorme taarten die de schoolleiding voor iedereen had besteld. De leerlingen van De Maremak kwamen zich voor één keer bijeen in de koffiekamer van hun leerkrachten. Rondom de tafel met daarop de Maremak-taart verheugden de kinderen zich met hun juffen en meesters op de lekkernij. Toen vuurwerk uit de taart spoot, ontstond een luid gejoel.

© Brabants Centrum

OP DE FOTO: De oudste juf, Hélène van Bemmel, en de jongste leerling, Hugo van de Bosch, snijden de ’Maremak-taart’ aan. Daarna storten alle leerlingen zich op de champagne.

,,Het is vandaag een aparte dag want het hele gebouw wordt geopend. Vanavond komt de burgemeester met nog andere belangrijke mensen. Maar de allerbelangrijkste mensen zijn jullie”, sprak interim-directeur Ton van Wulfen voordat de taart aangesneden werd. Die eer was aan de oudste docent en de jongste leerling: samen sneden Hélène van Bemmel en Hugo van de Bosch de enorme taart aan.

© Brabants Centrum

OP DE FOTO: De jongens en meisjes blazen op hun denkbeeldige fluit.

Ondertussen deelden de andere leerkrachten glaasjes kinderchampagne uit. De leerlingen moesten even hun geduld bewaren want pas nadat iedereen een glas had én de directeur hen nogmaals toegesproken had, mochten zij ervan drinken. In afwachting van de gezamenlijke toost rook één van de meisjes voorzichtig aan het glas. ,,Dat lijkt wel appelsap”, grinnikte ze.

© Brabants Centrum

OP DE FOTO: Celine en Kim van de Kindertuin schilderen vlinders en konijntjes op de gezichten van de kinderen.

Ondertussen verzamelden de leerlingen van De Spelelier zich in de aula van de brede school. Daar stond voor hen een taart met een lengte van één meter vijfentwintig klaar. Terwijl de bakkers hen assisteerden met het aansnijden, probeerden de kinderen hier en daar al wat weg te snoepen.

© Brabants Centrum

OP DE FOTO: Tijdens de klimwedstrijd tonen de kinderen dat ze nergens bang voor zijn.

Ghislaine de Brouwer, inhoudelijk coördinator van de brede school, toonde zich woensdagmiddag tevreden over de gang van zaken. Alleen het weer zat een beetje tegen. Door de regen besloot de organisatie alle geplande middagactiviteiten naar binnen te verplaatsen. De kinderen kregen een strippenkaart en konden daarmee deelnemen aan acht activiteiten, zoals een klimwedstrijd of een workshop dansen.

© Brabants Centrum

OP DE FOTO: De kinderen zijn onder de indruk van verhuizer Ali van theatergroep De Ruwe Hondjes.

In één van de lokalen vond de kleuterdansworkshop plaats. ,,Pak jullie gitaren maar”, riep danslerares Ingrid de Cort. De kleuters genoten van de vrolijke muziek en speelden op hun luchtgitaren. Opgesteld in een rij huppelden de jongens en meisjes op de maat van de muziek. Daarna was de beurt aan de oudere jeugd. Die kreeg een workshop streetdance.

© Brabants Centrum

OP DE FOTO: Na het inleveren van de strippenkaart mogen kinderen fruit uitzoeken.

In de gymzaal wachtten leerlingen rustig om geschminkt te worden. ,,Het is ontzettend druk. Sinds ik hier ben gaan zitten, hebben de kinderen constant in de rij gestaan”, vertelde één van de kinderleidsters van kinderdagverblijf De Kindertuin enthousiast. In een ruimte bij het kinderdagverblijf vermaakte het theatersduo De Ruwe Hondjes het publiek. Kinderen en hun ouders genoten van de komische voorstelling over slimme Aad en handige Ali.

© Brabants Centrum

OP DE FOTO: Kinderen doen de herfstdans tijdens de kleuterdansworkshop

Tim (8) liep door de grote gymzaal en had zich al vermaakt op het springkussen. Ook was hij naar de theatervoorstelling geweest. Op de vraag wat hij van het nieuwe grote schoolgebouw vindt, antwoordde hij: ,,Best wel mooi.” Bang om te verdwalen is hij niet: ,,Ik weet al waar de gymzaal en het kleedlokaal is en waar ik kan overblijven.”

,,Het is ontzettend goed gegaan. Er waren meer dan vijfhonderd kinderen op de spelletjesmiddag”, sprak De Brouwer na afloop. Volgens haar kwam de samenwerking die centraal staat binnen de brede school goed uit de verf. ,,Kinderen van De Marekmak en De Spelelier ondernamen samen allerlei dingen. Dat is ontzettend leuk.”

© Brabants Centrum

OP DE FOTO: Vertegenwoordigers van de brede school nemen het schilderij van kunstenaar Ad Verstijnen in ontvangst.
21 oktober 2004

Print deze pagina

Terug