TWEE OLYMPISCHE PLAKKEN VOOR BAS VAN ERP

Liempdse rolstoeltennisser terug uit Athene

© Brabants Centrum

OP DE FOTO: Een grote groep supporters uit Liempde begroet Bas van Erp in de aankomsthal van luchthaven Schiphol.

Met twee bronzen medailles op zak is Liempdenaar Bas van Erp woensdag 29 september teruggekeerd van de Paralympics in Athene. Zowel in het enkel- als in het dubbelspel wist de rolstoeltennisser een podiumplaats te behalen. De medaillewinnaar wachtte woensdag in de avonduren in Liempde een warm onthaal.

,,Het is geweldig hier. Er wordt goed gefeest”, liet Van Erp eerder in de week vanuit Athene weten. Twee weken verbleef hij in Griekenland voor deelname aan de Paralympics. Afgelopen vrijdag wist hij brons te halen door met 6-4, 7-5 te winnen van de als nummer vier geplaatste Nick Taylor. Zaterdag verzekerde hij zich nogmaals van een bronzen medaille toen hij samen met Monique de Beer het dubbelspel met 6-3, 6-1 overtuigend van het Canadees duo Hunter en McPhate won.

,,Het was super. Ik heb heel goed getennist, meer kon ik er niet uithalen. Ik heb van de nummer één verloren maar ook dat was op zich een goede wedstrijd. En nu heb ik brons!” De Liempdenaar vertelde dat hij na het behalen van de bronzen plakken werd gehuldigd in hotel Holland Huis waar hij samen met zijn teamgenoten en supporters feestvierde. Zeker vijftien bekenden boekten een ticket naar Athene om de Liempdenaar te zien tennissen. Dat gaf Van Erp een steuntje in de rug.

,,Een vriend van mij is ook gekomen en dat was voor mij een complete verrassing. Dat vond ik echt super.” Het gevoel toen hem de bronzen medailles om werden gehangen, vergeet de rolstoeltennisser waarschijnlijk nooit meer. ,,Zo’n groot stadion waar alle mensen uit hun dak gaan, dat geeft je echt een kick”, lachte hij.

ONTHAAL
Woensdagavond zorgde een groot ontvangstcomité voor een warm onthaal. Van Erp landde rond 19.00 uur met het vliegtuig en drie uur later reed hij zijn woonplaats Liempde binnen. Ruim vijftig fans hadden zich daar verzameld om hem te feliciteren. Een grote bouwlamp scheen op een bord met een foto van de medaillewinnaar. ’Bas twee bronzen plakken, jij hebt ze mooi te pakken’ stond op het bord geschreven.

De rolstoeltennisser kwam blij verrast de auto uit en liet alle felicitaties over zich heen komen. Luidkeels zongen de Liempdenaren hun sportheld toe en de champagne werd ingeschonken. ,,Proost allemaal” riep Van Erp terwijl hij zijn glas hief. Laat werd het niet want donderdag 29 september moest de rolstoeltennisser weer vroeg uit de veren. Toen bracht hij net als alle andere medaillewinnaars een bezoekje aan de koningin.
30 september 2004

Print deze pagina

Terug