BESCHEIDEN FEEST IN ’HOCKEYHUIS’ BECOLOTH

Boxtel huldigt olympische hockeyers

© Brabants Centrum

OP DE FOTO: Jeroen Delmée (midden) en Sander van der Weide werden dinsdagavond in café Becoloth in Boxtel door wethouder Anton van Aert gehuldigd vanwege het behalen van een zilveren plak tijdens de Olympische Spelen.

Bij café Becoloth lag dinsdagavond de rode loper uit voor oud-Boxtelaren en olympische hockeyers Sander van der Weide en Jeroen Delmée. Temidden van familieleden en vrienden werden zij in hun vroegere stamkroeg gehuldigd vanwege het behalen van de zilveren olympische medaille. ,,Dit is perfect, gezellig onder de mensen”, glundert Delmée tijdens het bescheiden feestje.

Wanneer Van der Weide en Delmée door een van de medewerkers van Becoloth voor de deur worden afgezet, barst een luid applaus los en zet de deejay de Griekse Sirtaki in. In het olympisch tenue én met het eremetaal om de hals, loopt het tweetal over de rode loper. De twee ervaren internationals genieten zichtbaar en nemen alle felicitaties dankbaar in ontvangst.

Geduldig laten zij zich een krans aanmeten. De geringe opkomst lijkt hen niet te deren. Bovendien heeft uitbater Willem Voets laten weten dat een aantal hockeyers wat verlaat is vanwege trainingen, maar later op de avond naar het café aan de Rozemarijnstraat zal komen. Na een kort praatje met de aanwezigen leidt Voets het duo naar het podium. ,,Welkom in het hockeyhuis van Boxtel. Ik vind het jammer dat er niet veel mensen zijn, maar de trainingen zijn weer begonnen want zondag moet iedereen aan de bak. Ná de training zal nog een aantal van hen langskomen.”

WAARDEBON
Ook wethouder Anton van Aert heet de internationals welkom. ,,Na jullie uitmuntende prestatie in Athene wil ik jullie graag namens het gemeentebestuur hier in Boxtel ontvangen. Na vier jaar hebben jullie weer een enorme prestatie toegevoegd aan jullie palmares. Jullie zijn ambassadeurs van het hockey in Nederland, maar ook een beetje van Boxtel”, complimenteert hij de sporters.

Daarbij overhandigt hij het duo een waardebon van honderd euro, te besteden bij bar Becoloth. ,,Tja, ik wilde eigenlijk de Boxtelse erepenning Sport en Cultuur overhandigen, maar die bleken jullie al te hebben, dus besloten we iets anders te doen. Vandaar deze waardebon.”

,,Een mooier cadeau had je niet kunnen geven”, lacht Delmée. ,,Het is leuk om terug te zijn op de plaats waar ik m’n eerste bier heb leren drinken en dat ik op deze manier iedereen weer eens zie. Én dat ik jullie allemaal een drankje aan kan bieden namens de gemeente”, vertelt hij enthousiast. ,,Boxtel is de plek waar ik het geleerd heb. Niet alleen op het veld, maar ook hier in Becoloth. Het eerste rondje is van ons”, vult Van der Weide glimlachend aan. Behalve de gemeente, biedt ook uitbater Voets de aanwezigen een rondje aan. Na het officiële gedeelte verdwijnen de medaillewinnaars van het podium en mengen zich in de kroeg tussen oude bekenden.

Delmée is tevreden over de huldiging. ,,Vier jaar geleden werden we met een koets door Boxtel rondgereden en was het hartstikke druk. Maar het gevoel dat je hebt wanneer je zilver wint is zo anders dan wanneer je goud wint. Nu hoeft dat voor mij allemaal niet zo. Zo’n feestje als dit is prima.”
9 september 2004

Print deze pagina

Terug