COMBINATIE95: 'STRATEN LIGGEN ER DRAMATISCH BIJ'

Boxtel gaat wegen in Liempde
opnieuw bestraten

© Brabants Centrum

OP DE FOTO: Slecht wegdek in Liempde. Beeld van het wegdek op de hoek Vendelstraat-Pastoor Dobbeleijnstraat.

De gemeente Boxtel geeft binnenkort het startsein voor de herbestrating van een zestal wegen in Liempde. Daarmee wordt een deel van de wegen opgeknapt die al langere tijd in beeld zijn voor reconstructie. De politieke partij Combinatie95 wil dat Boxtel vaart maakt. ,,Uitstel kan niet langer geduld worden", vindt de partij.

Volgens wethouder Wim van Erp van verkeer wordt Combinatie95 op zijn wenken bediend. Binnen enkele weken worden de Kerkheiseweg, de Kapelstraat, de Rosenhofstraat, de Vendelstraat en Rosenlo opnieuw bestraat. Bovendien wordt een deel van de Brukelsestraat aangepakt, maar omdat de milieustraat langs die straat is gesloten wordt niet het gehele wegdek onder handen genomen. Zo'n dure ingreep weegt volgens wethouder Van Erp niet op tegen het geringe aantal weggebruikers.

Van Erp erkent dat de werkzaamheden aan de Liempdse straten eerder gepland waren. Door personele problemen in het gemeentehuis bleek het evenwel onmogelijk om het onderhoud eerder op de rol te zetten. Volgens de wethouder is het werk aan bovengenoemde straten voor de zomervakantie aanbesteed en gaan de werkzaamheden op korte termijn van start.

Andere straten die ook in aanmerking komen voor een opknapbeurt komen voorlopig niet aan bod. Van Erp: ,,In het najaar leggen we aan de gemeenteraad een nieuw plan van aanpak voor en is het aan de raad om te bepalen voor welke projecten geld wordt uitgetrokken."

ACHTERSTALLIG
Juist deze week heeft de fractie van Combinatie95 over het wegenonderhoud in Liempde kritische vragen gesteld aan het gemeentebestuur. De partij is van oordeel dat er sprake is van achterstallig onderhoud. Volgens Combinatie95 is van het onderhoudsprogramma in veel gevallen weinig tot niets terechtgekomen. De partij constateert dat wel de Keulsebaan en de noord/zuid-as zijn aangepakt, maar dat andere werkzaamheden zijn doorgeschoven naar 2004. ,,Een simpele inspectie van niet-aangepakte wegen leert dat vooral in Liempde uitstel niet langer geduld kan worden. Niet voor niets gaf u zelf al in 2001 aan dat hier een flinke inhaalslag nodig was", zo stelt de fractie.

Een aantal wegen die Combinatie95 noemt worden binnenkort onder handen genomen. Dat geldt niet voor de Keefheuvel, Essenstraat, Oude Postbaan en Looeind. ,,Een deel van het Looeind is meegenomen in de aanleg van de 30-kilometerzone. Ik erken dat een ander deel van het Looeind heel slecht is, maar dat weerhoudt sluipverkeer ervan deze weg te gebruiken", aldus wethouder Van Erp.
2 september 2004

Print deze pagina

Terug