GEMEENTE LAAT AUTO'S OP BREUKELSPLEIN WEGSLEPEN

Bedrijfsbusjes hinderen achtbaanbouwers

© Brabants Centrum

OP DE FOTO: Een van de bedrijfsbusjes wordt afgevoerd van het Breukelsplein.

Op last van de gemeente Boxtel heeft bergingsbedrijf Langenberg & Van Kuringe uit Esch woensdagochtend 18 augustus twee bedrijfswagens verwijderd van het Breukelsplein. De voertuigen hinderden de opbouw van achtbaan Super Mouse. Omdat de eigenaar van de busjes niet getraceerd kon worden, werd overgegaan tot wegslepen.

Nadat Langenberg & Van Kuringe vorig jaar vier voertuigen moest wegslepen, bleef de actie dit jaar beperkt tot twee. Ieder jaar plaatst de gemeente Boxtel op de dinsdag voorafgaand aan de kermis borden waarop een parkeerverbod voor het Breukelsplein wordt aangegeven. Dat verbod trad dinsdag vanaf 16.00 uur in werking. Auto's die daarna nog op het plein geparkeerd staan, zijn in overtreding.

Dinsdagavond werd al melding gemaakt van de foutgeparkeerde bedrijfsbusjes. De gemeente ondernam volgens een zegsman talloze pogingen om de eigenaar op te sporen. Die bleek op vakantie. Toen is overgegaan tot wegslepen omdat de bouw van de achtbaan van start moest gaan. De achtbaanbouwers zijn afhankelijk van een mammoetkraan, die was besteld voor woensdagochtend.

,,De kermisexploitant pacht een leeg terrein en als gemeente moeten we er voor zorgen dat hij uit de voeten kan. We moeten overgaan tot wegslepen omdat de opbouw van de achtbaan anders grote vertraging oploopt", aldus de zegsman van de gemeente. ,,Bovendien kost het huren van zo'n grote kraan heel veel geld en zijn de andere kermisexploitanten van de achtbaanbouwers afhankelijk. Pas als zij klaar zijn, kunnen de andere exploitanten het terrein op. Vertraging kunnen we dus niet gebruiken."

Onduidelijk is wie opdraait voor de kosten van het wegslepen. In tegenstelling tot de Markt, waar een wegsleepregeling van kracht is, geldt deze niet voor het Breukelsplein. De kans is dan ook groot dat de sleepkosten voor rekening van de gemeente Boxtel komen. ,,Dat zijn zorgen voor later. Nu is het belangrijk dat het kermisterrein vrij is", stelt de zegsman. Beide bedrijfsbusjes werden afgevoerd naar de gemeentewerf aan de Kruisbroeksestraat, waar ze door de eigenaar opgehaald kunnen worden.
19 augustus 2004

Print deze pagina

Terug