NIEUWE ATTRACTIES OP MARKT EN BREUKELSPLEIN

Achtbaan en katapult op Boxtelse kermis

© Brabants Centrum

OP DE FOTO: Beeld van de opbouw van achtbaan Super Mouse op het Breukelsplein.

De Boxtelse kermis krijgt ook dit jaar een nieuw gezicht. Op de Markt wordt de Power Shot opgebouwd, een katapult waarin telkens twee passagiers worden gelanceerd. De blikvangers op het Breukelsplein worden de achtbaan Super Mouse en de trampolines van Beach Jumper.

Zonder aan de opzet van de Boxtelse kermis te sleutelen, slagen de exploitanten erin de attractiewaarde van het jaarlijkse volksfestijn te vergroten. Was vorig jaar het reuzenrad op het Breukelsplein een leuke publiekstrekker, nu heeft de kermis met de Power Shot en de Super Mouse twee aardige blikvangers. Leuk beloven ook de trampolines van Atlantis te worden.

Volgens een zegsman van de gemeente Boxtel geldt voor de Power Shot een afwijkend tarief. Waar grote attracties niet meer dan 2 euro vragen, moet voor een kaartje voor de katapult 10 euro worden neergeteld. ,,Dat komt omdat niet meer dan twee personen per keer gelanceerd kunnen worden. Bij een lagere entree is de attractie niet rendabel voor de exploitant", aldus de zegsman.

De overige prijzen zijn vastgesteld op 2 euro voor grote attracties en 1 euro voor kleine vermaakszaken. Op maandag 23 augustus gelden tijdens de familiedag aangepaste ritprijzen, die door de kermisexploitanten worden vastgesteld. Onduidelijk is of alle exploitanten zich aan de afspraken houden; vorig jaar werden ondanks eerdere afspraken toch ritprijzen gevraagd die hoger lagen dan 2 euro.

VUURWERK

De Boxtelse kermis wordt morgen, vrijdag 20 augustus om 19.00 uur geopend door clown Snoepie. Voor de kinderen wordt een ballonnenwedstrijd georganiseerd. Tussen de Markt en het Breukelsplein rijdt op alle kermisdagen een huifkar met paarden. Het publiek kan tegen vergoeding kiezen voor deze vorm van vervoer. Enkele decennia geleden reed jaarlijks een treintje tussen beide kermisterreinen.

Na enkele jaren afwezigheid is ook het vuurwerk weer terug. In de nasleep van de vuurwerkramp in Enschede kwam het organiseren van vuurwerkevenementen op een laag pitje te staan. Ook in Boxtel moest het kermispubliek het enkele jaren doen zonder vuurwerk. Nu wordt het vuurwerk dinsdag 24 augustus rond 22.30 uur afgestoken nabij de Markt. De kermis eindigt woensdag 25 augustus rond middernacht.

Hieronder staat een overzicht van alle attracties op de Boxtelse kermis.

Markt: Power Shot (katapult), Break Dance, autoscooter, Kiddy Wheel (minireuzenrad), Baby Sport (draaimolen), Kop van Jut, Derby Race, Jackpot, Pusher, Lucky Cranes, schietsalon, kanalenspel, lijntrekspel, hamburgerzaak, snoepkraam, suikerspin, viskraam, oliebollenkraam.

Breukelsplein: Super Mouse (achtbaan), Beach Jumper (trampolines), Atlantis (glazen doolhof), Round Up (snelheidsmolen), spookhuis, Butterfly (rups), Buggy, minizweefmolen, mini-car, Baby Sport (draaimolen), Lucky Duck, Flippa Winna, Lucky Cranes, lijntrekspel, Skeeball, bussensport, snoepkraam, poffertjeskraam, viskraam, gebakkraam, suikergoed.
19 augustus 2004

Print deze pagina

Terug