OMROEP BRABANT FILMT 'TEAM TERRIËRS' AAN LARIESTRAAT

Sandra brengt Gemonde in middeleeuwse sferen

© Brabants Centrum

OP DE FOTO: Voor de eerste serie van het tv-programma Team Terriërs filmde Omroep Brabant vorig jaar zomer in Boxtel. Woensdag 25 augustus kunnen inwoners van Gemonde meedoen met de ludieke wedstrijd.

Vorig jaar waren ze al eens in Boxtel. De televisiemakers van Omroep Brabant hadden toen hockeyinternationals Jeroen Delmée en Sander van der Weide gestrikt om mee te werken aan het toen nog nieuwe programma Team Terriërs. Woensdag 25 augustus komt de televisieploeg naar Gemonde. De in het kerkdorp woonachtige zangeres en presentatrice Sandra Reemer presenteert een middeleeuws feest aan de Lariestraat.

De presentatoren van Team Terriërs organiseren samen met Sandra Reemer en de inwoners van Gemonde op die dag een middeleeuws feest. Om 19.00 uur is iedereen welkom op het veld aan de Lariestraat. Verkleed als ridder, minstreel of jonkvrouw kan men komen kruisboogschieten, ringsteken of ponyrijden.

In het tv-programma Team Terriërs strijden twee ploegen tegen elkaar. Inzet is het uitvoeren van een opdracht in een Brabants dorp of stadsdeel. De teams, onder aanvoering van de presentatoren Rogier van Oosterhout en Toon den Engelse, krijgen een opdracht en moeten deze samen met de lokale bevolking zien te volbrengen. Steeds wakkert een bekende Nederlander de strijd aan en helpt deze afwisselend beide teams. Na afloop vervult de bekende Nederlander ook de rol van scheidsrechter: hij of zij beslist welk team de opdracht het best heeft uitgevoerd. Zo was deze week nog een herhaling van vorig jaar te zien waarin de burgemeester van Woudrichem de succesvolle Boxtelse band One Two Trio het onderspit liet delven ten gunste van het duo Gebroeders Ko. In Gemonde is het Sandra Reemer die als arbiter én aanjager fungeert.

PROLONGATIE

Vorig jaar, in het eerste seizoen van Team Terriërs, organiseerden Hans van Breukelen en René van de Kerkhof een fancy fair, Grad Damen en Corry Konings zetten een playbackshow op touw en Mariëlle Bastiaansen en Laurenz Mol regelden een modeshow en mini-metamorfose. De Boxtelse hockeyinternationals Jeroen Delmée en Sander van der Weide, die momenteel met Oranje in Athene verblijven voor de Olympische Spelen, organiseerden een heuse zeskamp op het grasveld aan de Hendrik Verheeslaan in Boxtel-Oost.

De nieuwe serie wordt vanaf september 2004 door Omroep Brabant TV uitgezonden, elke vrijdagavond vanaf 19.05 uur. ,,Team Terriërs was in 2003 zo’n succes, dat het op dat moment tot één van de best bekeken programma’s van Omroep Brabant behoorde. Dat vroeg dus om een prolongatie", zegt een woordvoerder van de regionale televisiezender die deze week een oproep plaatste voor deelnemers aan de opnamen in Gemonde.

De opnamen voor Team Terriërs in Gemonde vinden woensdag 25 augustus plaats vanaf 19.00 uur op het veld achter Lariestraat 18.

© Brabants Centrum

OP DE FOTO: De in Gemonde woonachtige Sandra Reemer gaat de ploegen van Team Terriërs niet alleen aanmoedigen, maar ook beoordelen.
12 augustus 2004

Print deze pagina

Terug