’MENSEN ONTDEKKEN HIER VAAK GOEDE BANDS’

Flevo Festival verwacht 11.000 bezoekers

© Brabants Centrum

OP DE FOTO: Het organisatieteam vergadert.

Vandaag, donderdag 12 augustus is op landgoed Velder in Liempde om 13.00 uur het programma van het 27ste Flevo Festival van start gegaan. Stichting The Crown organiseert dit vierdaagse festival waarbij jongeren in de gelegenheid worden gesteld op een ontspannen manier Jezus Christus te ontmoeten. Behalve vijftig bands uit binnen- en buitenland zijn ruim 150 verschillende programmaonderdelen geboekt.

In de voorverkoop is al een groot aantal kaarten afgenomen. Uitverkocht is het festival niet, want aan de kassa zijn nog tickets verkrijgbaar. ,,We hopen op mooi weer en dan verwachten we net als vorig jaar rond de 11.000 bezoekers te mogen ontvangen”, glundert Hilde Beugelink, pr-manager bij het Flevo Festival.

© Brabants Centrum

OP DE FOTO: Woensdagochtend werd de laatste hand gelegd aan het interieur van de dorpskerk die op het festival staat.

De meeste bezoekers zijn tussen de 15 en 25 jaar. Maar ook gezinnen met hele kleine kinderen hebben hun weg naar het festival gevonden. Voor hen is er Kidstown. Naar schatting zullen daar een paar honderd kinderen zich vermaken met de toneelvoorstellingen en andere activiteiten. De organisatie richt zich met de programmering echter voornamelijk op de jongeren. Daarbij wordt het doel van het evenement, jongeren de mogelijkheid geven om op een ontspannen en feestelijke wijze Jezus Christus te ontmoeten, niet uit het oog verloren.

,,Kenmerkend voor ons festival is, dat we telkens vernieuwde programma’s samenstellen. Dat vernieuwend karakter hebben we altijd gehad en mensen ontdekken hier dan ook vaak verrassende, goede bands”, stelt Beugelink. De Amerikaanse Christelijke band Jars of Clay is dit jaar dé publiekstrekker. Maar ook deejay Andy Hunter, de sensatie van vorig jaar, zal menig bezoeker met zijn sounds weten te raken. De line-up is ontzettend gevarieerd. Hip-hop, dance, metal, rockmuziek en easy listening wisselen elkaar af. Waar de fervente Hip Hopper zich zaterdagavond in De Reactor tot in de vroege uurtjes kan vermaken (met als absolute topper de progressieve hip-hop van L.A. Sympony), genieten danceliefhebbers de avond daarvoor van het programma Dance all Night.

© Brabants Centrum

OP DE FOTO: Mevrouw Van Boeckel wordt geëerd als de ’barones’ en opent de eettent die naar haar genoemd is door de onthulling van dit schilderij dat kwartiermakers van het Flevo Festival deze week van haar hebben gemaakt.

Behalve de muziekoptredens staan ook allerlei workshops, films, theatervoorstellingen, lezingen en kunstprojecten op de agenda. Origineel is Flevolympics: een sportief evenement met onderdelen variërend van De Liempdeloop en een Olympisch Voetbal-toernooi tot parabouncen, panna-voetbal en een volleybaltoernooi. De gebedstent en de dorpskerk maken het enorme festival helemaal af. ,,We hopen dat het een mooi feest gaat worden”, aldus Beugelink.

BARONES

Met zoveel bezoekers moet natuurlijk ook aan de innerlijke mens worden gedacht. Het vertrouwde Leidse Plein, onderdeel van de Flevo Horeca, heeft dit jaar plaatsgemaakt voor de nieuwe eettent De Barones. Behalve diverse maaltijden wordt hier ook het bekende Flevo-ontbijt geserveerd. Mevrouw Van Boeckel van Rumpt- van Heyst, bewoonster van het Liempdse landgoed, wordt geëerd als de barones en zal vandaag, donderdag 12 augustus, om 16.00 uur de eettent die naar haar genoemd is, officieel openen.

In de papier editie leest men een uitgebreide voorbeschouwing op Flevo 2004.

© Brabants Centrum
Kijkje in de hete keuken.

© Brabants Centrum
Overleg in de gebedstent.

© Brabants Centrum
Tomaten snijden in de buitenkeuken.

© Brabants Centrum
Deze archieffoto toont dat tijdens editie 2001 van het Flevo Festival, de gebedsdienst op zondagmorgen druk werd bezocht.

© Brabants Centrum
Creatieve vrijwilligers werken in hotspot La Luna aan de huiskamersfeer die de grote schuur moet gaan uitademen en waar bezoekers optredens bijwonen.

© Brabants Centrum
EHBO-instructie voor vrijwilligers.

© Brabants Centrum
De uitkijktoren met daarop de tekst Nieuwe Bijbelvertaling werd woensdag in gereedheid gebracht. Op de voorgrond links Hilde Beugelink, pr-manager en rechts Bram Reedijk, programmadirecteur.
12 augustus 2004

Print deze pagina

Terug