PIET EN JEANNE VAN ERP UIT BOXTEL

’Werkvakantie’ op Dennenoord

© Brabants Centrum

OP DE FOTO: Eigenaren Piet en Jeanne van Erp op hun camping en chaletpark Dennenoord in Boxtel.

Sinds januari zijn Piet en Jeanne van Erp de nieuwe eigenaren van camping en chaletpark Dennenoord aan de Dennendreef in Boxtel. Zij namen daarbij het roer over van Toon en Maria van Grinsven die de camping in 1967 oprichtten.

Na 25 jaar in de gezondheidszorg en bijna 25 jaar bij een overheidsdienst te hebben gewerkt, hielden Jeanne en Piet van Erp het voor gezien. ,,We zeiden tegen elkaar we zijn nu op de helft van ons werkzame leven en wat doen we ermee? Ik besloot mijn baan op te geven en een zaakje te starten in chaletbouw. Ik vroeg de toenmalige eigenaar van camping Dennenoord of hij wat percelen grond te koop had, zodat ik er chalets neer kon zetten en verhuren. ’Het enige wat ik te koop heb, is het hele park’, antwoordde hij”, blikt Piet terug.

Het leek bijna te mooi om waar te zijn want Piet heeft altijd al gezegd dat hij ooit een camping wilde beginnen. ,,Maar het bleef altijd bij woorden”, lacht Jeanne. Na een jaar van overpeinzingen en onderhandelingen hakte het echtpaar de knoop door en besloot de daad bij het woord te voegen. ,,Tja, we hebben er echt heel goed over nagedacht want je geeft natuurlijk toch een goede baan op”, blikt Jeanne op de beslissing terug. Het echtpaar verhuisde in januari dit jaar samen met hun twee zonen Jeroen (16) en Martijn (14) vanuit hun woning in Heeswijk-Dinther, naar het huis naast de camping aan de Dennendreef in Boxtel.

Omdat het echtpaar totaal geen ervaring heeft in de toeristische branche, zijn veel dingen nieuw voor hen. Zij kloppen dan ook regelmatig bij Van Grinsven aan om te vragen hoe zij bepaalde zaken in vroegere jaren aanpakten. Niet alles wordt op dezelfde manier gedaan, maar een aantal leuke, traditionele, activiteiten willen Jeanne en Piet hun campinggasten niet ontnemen.

Vaste bezoekers die al jaren hun weekenden en vakanties op de Boxtelse camping doorbrengen, reageren volgens het echtpaar positief op de nieuwe lijn die de camping is ingeslagen. ,,Maar de mensen zijn ook erg blij dat we oude tradities, zoals de rommelmarkt en de avondvierdaagse, laten voortbestaan.”

Tijdens deze zomerse weken heeft het echtpaar de handen vol aan het exploiteren van hun camping en chaletpark. Zij worden daarbij ondersteund door tien seizoenmedewerkers én de technische medewerker die al 29 jaar diverse hand- en spandiensten verricht. Alle vijftig toeristische plaatsen, alle trekkershutten en vijftig van de zeventig chaletplaatsen zijn deze week bezet. Daarnaast staan 125 stacaravans op het park. ,,Er zijn veel mensen die last-minute toch nog in eigen land op vakantie gaan. Het is de derde week op rij dat ik op maandag mensen aan de telefoon heb en zeg dat er plaatsen vrij zijn, en dat de camping vervolgens op woensdag helemaal vol is”, lacht Jeanne, die de dag grotendeels op de receptie bij de ingang van het park doorbrengt. Zij beantwoordt daar telefoontjes, neemt reserveringen aan én ontvangt de vakantiegangers. Piet neemt het technische werk op zich en ontfermt zich over de boekhouding. ,,En als het bijvoorbeeld in de kantine erg druk is, spring ik daar even bij”, vertelt hij. Waar nodig steekt het echtpaar een handje toe. Samen werken zij zeven dagen per week van 08.00 tot 23.00 uur. ,,Maar dat is alleen in het hoogseizoen hoor, dat blijft niet zo”, vertelt Jeanne.

Een vakantie voor het gezin zelf zit er dit jaar niet in, maar dat vinden zij naar eigen zeggen helemaal niet erg. ,,We zijn geen echte vakantiegangers, maar voor de kinderen gingen we voorheen wel altijd. Die vermaken zich nu prima met de vele leeftijdgenootjes op het park, ze zeggen zelfs dat ze nog nooit zo’n leuke vakantie hebben gehad”, glimlacht Jeanne.

Nadat de familie Van Erp in januari het huis nabij de camping betrok, en de camping in beheer kreeg, kwamen ontelbaar veel dingen op hun pad. ,,We hebben het vanaf het eerste moment zo ontzettend druk hier. Aan ons eigen huis heb ik niet meer kunnen doen dan alleen het hoognodige. Dus van de winter ga ik alle dozen eens uitpakken”, lacht Jeanne. Piet, die ’s ochtends nog in de dozen naar een korte broek heeft gezocht, is ook niet bang zich in de koude wintermaanden te vervelen. ,,Ik ga chaletjes bouwen en de omgeving bekijken. Want vanaf het moment dat wij hier zijn komen wonen, ben ik nog maar één of twee keer in het centrum van Boxtel geweest.”
12 augustus 2004

Print deze pagina

Terug