DEBUUT ARIňNS IN NATIONALE SELECTIE

Zilver voor Boxtelaar op EK skeeleren
in Pamplona

© Brabants Centrum

OP DE FOTO: Boxtelaar Crispijn AriŽns won vorige week zilver tijdens het EK skeeleren in het Spaanse Pamplona.

Een week na het beroemde stierenrennen werd in de Spaanse stad Pamplona de strijd om het Europese skeelerkampioenschap gehouden. Boxtelaar Crispijn AriŽns maakte deel uit van de nationale kadettenselectie en behaalde vorige week een zilveren medaille.

Het 15-jarige skeelertalent uit Boxtel eindigde als tweede op de 5.000 meter puntenkoers met slechts ťťn punt achterstand op de Italiaanse winnaar Mirko Enzi. AriŽns kon nauwelijks geloven dat hij zilver had. ,,Toen ik naar dit EK ging, hoopte ik bij de eerste tien te rijden. Hoger durfde ik mijn verwachtingen niet te stellen", aldus de Boxtelaar, die zijn eerste EK rijdt.

Tijdens het EK skeeleren, dat van 23 tot en met 29 juli werd gehouden, behaalde Nederland ťťn gouden, twee zilveren en vier bronzen medailles; mťťr dan ooit. Bondscoach John Davis toonde zich meer dan tevreden. Niet alleen over de medailleoogst, maar ook over de uitslagen van alle jeugdrijders in het algemeen. ,,Ze doen voorin mee, kunnen echt concurreren en spelen een rol in de wedstrijden. De andere landen weten dat wij er zijn geweest.Ē

GOEDE HERINNERINGEN
AriŽns zelf is trots op zijn prestatie. ,,Het niveau was hoog. Het was een hele ervaring om met rijders van andere landen in contact te komen. Ik heb goede herinneringen overgehouden aan dit toptoernooi.

De wedstrijden werden gereden op de weg en de piste. Op de weg eindigde AriŽns als tiende op de 10 kilometer, als zestiende op de 200 meter sprint en als achttiende op de 100 meter sprint. Met name op de 10 kilometer verrichtte de Boxtelaar veel kopwerk voor zijn teamgenoten. Hij reed een sterke wedstrijd, waarin het tempo erg hoog lag. Een teamgenoot behaalde met een grandioze eindsprint de tweede plaats.

Op de piste kwam AriŽns uit op verschillende onderdelen en kon goed meekomen. Van de in totaal 32 kadetten behaalde hij regelmatig de zestiende plaats.
5 augustus 2004

Print deze pagina

Terug