BOXTELSE SCOUTS NAAR JAMBOREE IN LIEMPDE

Alleen met tandenborstel naar Velder

© Brabants Centrum

OP DE FOTO: Voordat de Boxtelse deelnemers maandagmiddag per fiets naar de Nationale Jamboree op landgoed Velder vertrokken, poseerden zij op het bordes van het gemeentehuis voor een groepsfoto.

,,Ik heb er heel veel zin in. Het is niet iets wat je vaak meemaakt”, vertelt Jens van der Struijk (12) uit Esch. Samen met de 35 andere leden van scouting Boxtel arriveerde hij maandagmiddag op de Markt als één van de verkenners die deze week deelneemt aan de Internationale Jamboree die op landgoed Velder wordt georganiseerd.

Rebecca van der Pasch (13), Doortje Putmans (14) en Francis Klomp (14) uit Boxtel zitten naast hem voor het gemeentehuis en wachten ook geduldig op de rest van de club om daarna gezamenlijk per fiets naar het kampement te vertrekken. Het drietal verheugt zich enorm op de jamboree. De jonge scouts kennen geen gedetailleerd programma. Wel weten ze dat er een glitterparty op de agenda staat en dat ze waarschijnlijk ook een dagje gaan kanoën of zeilen.

Geen van hen heeft ooit eerder iets dergelijks meegemaakt. De drie gidsen kijken met name uit naar de internationale contacten die ze de komende tien dagen op zullen doen. ,,Er komen heel veel andere, ook buitenlandse, scouts en dat lijkt me erg gezellig. Tijdens de verschillende activiteiten worden we door elkaar gehusseld, zodat je andere mensen leert kennen. Ik denk dat we heel veel lol zullen gaan hebben en dat het gewoon heel leuk wordt”, giechelt Rebecca. ,,Het wordt gewoon een leuk kamp”, stelt Doortje.

Martijn van Dinther is één van de leiders van de Boxtelse scouts en maakt net als de drie gidsen voor het eerst een jamboree mee. ,,Het is voor mij ook afwachten maar ik heb er ontzettend veel zin in”, blikt de leider vooruit. Wanneer de groep scouts compleet is, deelt hij gekleurde tandenborstels uit. ,,Wij hebben vanmorgen samen met twee rowans zeven grote tenten opgezet en alle bagage is ook al naar het terrein gebracht.

Door alle kinderen een tandenborstel in hun borstzakje te laten stoppen, symboliseren we het feit dat zij eigenlijk niet meer hoeven mee te nemen. Lijkt me wel geinig als we al die volgeladen bussen dadelijk voorbij fietsen”, lacht Van Dinther. Eén van de jongens neemt het presentje in eerste instantie niet aan. ,,Die heb ik al één in mijn tas zitten hoor”, luidt zijn logische verklaring. ,,Pak deze toch ook maar. Dit is een splinternieuwe en dan kan ik tenminste controleren of jij je tanden wel poetst”, draagt de leider hem lachend op.
29 juli 2004

Print deze pagina

Terug